Een dag in het leven van Friso Nilting

  • Friso Nilting
  • 21 december 2018
Friso

Friso Nilting is Analyst bij Deloitte Finance & Performance en geeft in deze blog inzicht in zijn dagelijks (werk)leven.

08.30

Ik zet mijn fiets op slot en loop naar binnen bij the Edge, hét kantoor van Deloitte in Amsterdam.  Afgelopen twee dagen hebben wij een Finance Lab georganiseerd voor de klant. Vandaag staat voor mij in het teken van het uitwerken van dit Lab. Tijdens een Finance Lab wordt op een interactieve manier met de klant gezocht naar (innovatieve) manieren om de Finance omgeving te verbeteren en te transformeren. Hierbij kan gedacht worden aan het optimaliseren van processen tot aan het implementeren van Artificial Intelligence. Het is aan mij de taak om een pakkende presentatie te maken van het  Finance Lab waarin de gemaakte plannen en uitgewerkte ideeën verwerkt zijn. Omdat het vandaag vrijdag is verwacht ik dat het weer een turbulente maar energieke dag zal worden met veel afspraken.

08.45

Omdat op vrijdag veel consultants op kantoor werken staat vrijdag bekend als een drukke dag, bomvol afspraken om met collega’s bij te praten en meetings voor interne projecten. Ondanks de drukte op kantoor heb ik een plekje weten te vinden op de vierde verdieping, de afdeling van Finance & Performance. De laptop gaat open en de dag kan beginnen.

10.00 

Mijn eerste afspraak van de dag staat gepland. Samen met andere collega’s ben ik bezig met het organiseren van een evenement gericht op grote Retail klanten. Tijdens dit evenement gaan we deze klanten inspireren met onze nieuwe technologieën en kijken we naar de toepasbaarheid hiervan op hun organisaties. Vandaag zullen we kijken naar de inhoud van het event en naar potentiële sprekers. Interne projecten maken naast de opdrachten bij de klant ook deel uit van de werkzaamheden van een consultant bij Deloitte. Het werken aan interne projecten vergroot je netwerk (ook buiten Finance & Performance), maakt het werken erg gevarieerd en is bovenal gewoon erg leuk. 

12.00

Na een goede start te hebben gemaakt aan de presentatie ben ik op weg naar een lunchafspraak. Samen met een groepje van starters zijn wij uitgenodigd door de Technology Lead binnen onze afdeling voor een kennismakingslunch. Dit is een informele en aangename manier om kennis te maken met een leidinggevende binnen Deloitte. Daarnaast is het ook boeiend en handig om te horen welke technologische ontwikkelingen allemaal invloed hebben op de Finance afdeling. Na de lunch ga ik naar mijn bureau terug om verder te gaan met de presentatie.

14.00

Tussen het werken door heb ik een koffie afspraak gepland staan met een van de managers binnen Finance & Performance. Door regelmatig koffie afspraken te plannen blijf je op de hoogte van de verschillende projecten die  lopen. Daarnaast is het erg goed om een sterk netwerk op te bouwen voor het uitwisselen van kennis. Vandaag ving ik op dat een grote multinational op zoek is naar ondersteuning voor de integratie van de financiële afdelingen na een internationale overname. Na dit gesprek heb ik dan ook meteen contact opgenomen met de planning manager om te kijken of ik op dit interessante project kan starten. De planning manager zorgt voor een optimale match tussen de projecten en de wensen van de consultants zodat de projecten goed worden uitgevoerd en de leerdoelen van de consultant worden behaald.

15.00 

Na mijn cv doorgestuurd te hebben naar de planning manager ga iknaar mijn afspraak met mijn coach. Deze gaat vandaag over de trainingsmogelijkheden binnen Deloitte. We hebben trainingen uitgezocht die passen bij de doelen die ik gesteld heb bij mijn start 3 maanden geleden. Een van de vele redenen dat ik voor Deloitte gekozen heb is het oneindige aanbod van trainingsmogelijkheden. Na een half uur in deze database gedoken te zijn valt dit aanbod dan ook zeker niet tegen. 

"Eén van de vele redenen dat ik voor Deloitte gekozen heb is het oneindige aanbod van trainingsmogelijkheden."

16.00

Samen met de opdrachtmanager staat nu een call gepland met de klant om de voortgang van de Finance Lab slides te bespreken. De klant is erg tevreden en heeft nog enkele vragen over de slides. Ik doe nog even mijn koptelefoon op om in alle rust de laatste comments te verwerken in de PowerPoint.

17.00 

Vrijdagmiddag vijf uur, het is tijd om het weekend in te luiden. Na de presentatie rondgestuurd te hebben sluit ik mijn laptop. Voordat ik naar huis ga gluur ik toch nog even bij Café  Mahler naar binnen of er collega’s van CFO services staan, dit is uiteraard het geval!

Meer over Deloitte CFO Services

Binnen CFO Services focussen wij op het adviseren van CFO’s van beursgenoteerde en private ondernemingen, en grote financiële en publieke organisaties. Wij zijn daarmee de nummer 1 adviseur voor de CFO. Als erkend marktleider op het gebied van Finance Transformatie, houden wij ons bezig met vraagstukken omtrent: Finance Strategy and Organization, Integrated Performance Management, Profitability and Cost Management, Finance Process Excellence, en Financial Business Partnering. Dit houdt in dat onze projecten variëren van grote, complexe transformaties, financiële procesverbeteringen, omvangrijke financiële systeemimplementaties tot veranderprogramma’s van de financiële functie. Lees hier meer over Deloitte CFO Services en bekijk onze vacatures.

Friso Nilting

Analyst bij Deloitte CFO Services

Mijn naam is Friso Nilting en ik ben sinds vier maanden werkzaam als Analyst binnen het CFO Services team in Amsterdam. Ik houd mij vooral bezig met het verbeteren en transformeren van de Finance omgeving van bedrijven. Daarnaast kijk ik naar de mogelijkheden om processen te optimaliseren door middel van innovatie. Naast werk vind ik het erg leuk om te sporten, met name vind ik hockey, surfen en boksen leuk.

De 10 meest gelezen verhalen van 2018

  • Josephien van Nimwegen
  • 21 december 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven