Een dag meelopen met Martijn Hengeveld, partner bij Deloitte in Arnhem

  • Raoul Berkelmans
  • 22 mei 2013

Geef een student een camera mee en laat hem zijn belevenissen tijdens een dag op kantoor filmen. Zo simpel was mijn verzoek aan Deloitte Nederland. De promotiefilmpjes van een assistent-accountant die zijn werk vastlegt, geven een goed beeld van een organisatie. Maar iemand die nog midden in het studentenleven staat, geeft natuurlijk een heel ander en niet minder interessant beeld van een organisatie. Met deze gedachte begon ik aan het uitwerken van de video-meeloopdag, niet beseffende dat ik anderhalve maand later met een professionele cameraman op pad zou gaan en van een diner zou genieten op één van de mooiste kastelen van Nederland. Van een proefballon naar de keiharde werkelijkheid, een kort verslag van mijn dag.

Een ‘’once in a lifetime experience’’, een unieke kans  voor een student om in de absolute Champions League van het bedrijfsleven terecht te komen en nog de finale mogen spelen ook. Zo voelde het voor mij op 23 april toen ik een dag mee mocht lopen met Martijn Hengeveld, partner bij Deloitte in Arnhem. Na het complete kantoor op stelten te hebben gezet met mijn persoonlijke filmcrew, was het tijd om de vragen te stellen die er daadwerkelijk toe doen. Een gesprek met Martijn zelf, maar ook met Rick Kleine, een student die nu zijn scriptiestage doet, geven een goed beeld van Deloitte. Uit de gesprekken en de rondleiding die ik mezelf besloot te geven, bleek dat Deloitte een leuke en open organisatie is, met een goede mix van jong en oud, en waar veel ruimte is voor ontwikkeling. Op kantoor waren nog relatief weinig jonge Deloitters aanwezig, aangezien die in deze tijd van topdrukte veel bij de klant aan het werk zijn.

Na lekker geluncht te hebben in de kantine was het tijd voor het hoogtepunt van de dag. Martijn was gastheer van een seminar over de rol als toezichthouder van commissarissen binnen het bedrijfsleven. De locatie viel ook allerminst tegen, een prachtig kasteel net boven een Arnhem, met een oprijlaan die kan opboksen tegen de Sint Annastraat. Ik stond hier dus echt tussen de absolute top van het bedrijfsleven, menig CEO en oprichter van vooraanstaande ondernemingen passeerden de revue. Na een interessante demonstratie te hebben gezien van een ‘’ethical hack’’, was het tijd voor het diner en om de dag af te sluiten. Martijn bood mij een Koninklijke behandeling en besloot om mij weer af te zetten in onze prachtige studentenstad. Helemaal overdonderd door de dag liep ik met een enorme glimlach naar huis. Pas later zou ik beseffen dat mijn waarschijnlijk ietwat teleurstellende acteertalenten voor eeuwig op internet te zien zouden zijn. Maar voor een ervaring als deze, met het ultieme doel om jullie als student een eerlijk beeld te geven van een organisatie waar jullie later wel eens terecht zouden kunnen komen, zou ik het zo weer doen. Dus als je het nog niet hebt gedaan, kijk snel naar mijn video-meeloopdag bij Deloitte om een goed beeld te krijgen van deze organisatie!
 

Raoul Berkelmans

Raoul Berkelmans is vijfdejaars Accounting & Control student en Commissaris Externe Betrekkingen bij Studievereniging Synergy aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn absolute passie is basketbal en hij is een ware Americanofiel.

Personeel, belasting, crisis..?!

  • Charissa Schutte
  • 16 mei 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven