Een dag per week behoor ik tot de beste belastingadviseurs van de wereld

  • Marit Verstappen
  • 05 oktober 2011

Tax is een breed vakgebied met verschillende disciplines. Ik heb gesolliciteerd voor de ideale bijbaan bij Deloitte omdat het me een goede manier leek om een kijkje te nemen binnen de verschillende disciplines. Toen ik hoorde dat ik aangenomen was had ik er meteen veel zin in. Samen met de andere ideale bijbaners vanuit het hele land zijn we eind maart begonnen met de kick-off van de ideale bijbaan. Tijdens deze dag kregen we alle informatie over het komende jaar. Ook kregen we een inleidend college over de afdeling waar je de komende periode terecht zou komen, zodat je goed voorbereid je eerste werkdag tegemoet gaat. Je werkt in totaal vijf periodes van tien weken, één dag per week en in de 10e week vind de wisseldag plaats. De wisseldagen zijn erg leerzaam maar ook gezellig omdat je weer in contact komt met de andere ideale bijbaners. Een ideaal moment om ervaringen uit te wisselen.

De eerste periode werd ik ingedeeld op kantoor Eindhoven, daar zat ik op de afdeling Business Tax. Samen met twee mannelijke roomies (zo noemen ze bij Deloitte Eindhoven je kamergenoten) heb ik daar een hele leuke tijd gehad. Je krijgt een opdracht van je begeleider en daar kun je vervolgens mee aan de slag. Bij vragen werd ik altijd goed geholpen, ook proberen ze je goed te betrekken bij het dagelijkse werk, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de afdeling en je alle theoretische kennis goed kunt toepassen op de praktijk.

De tweede periode ging ik naar kantoor Breda, daar werd ik op de afdeling Indirect Tax geplaatst. Hier staat de BTW problematiek centraal. Ook dit is een heel gezellig team. Ik werd op een van mijn eerste dagen meteen meegenomen naar een afspraak met een klant. Dat was een hele leuke en vooral leerzame ervaring. Naast het drukke werken is er ook tijd voor ontspanning. Er worden veel uitjes georganiseerd waar je voor uitgenodigd wordt. Zo ben ik mee geweest met een rondleiding bij de KMA in Breda en zijn we daarna gezellig gaan dineren.

Tijdens mijn derde periode ben ik wederom geplaatst in Breda, dit keer een verdieping hoger, op de afdeling Cross Border Tax. Hier staat de vennootschapsbelasting centraal. Dit vak heb ik op de University of Tilburg nog niet gehad maar toch krijg ik alle begeleiding om alles rustig op mijn eigen tempo te doen. Verder krijg ik goede feedback op mijn opdrachten en na elke periode volgt er een evaluatie, waardoor je jezelf goed kunt ontwikkelen. Tot nu toe ligt de Indirect Tax afdeling me het beste. De praktijkervaring die ik hier heb opgedaan hielp me erg bij het maken van mijn masterkeuze, Je raadt het al: ik heb gekozen voor het accent indirecte belastingen.

Ik merk dat ik vaak vertel over hoe ideaal deze bijbaan is. Je kunt voor jezelf een goed beeld vormen over de verschillende afdelingen binnen tax en zo een goede keuze maken voor de richting van je master opleiding. Ook al werk je maar negen dagen per periode, toch krijg je een goede indruk van hoe het is om binnen een organisatie als Deloitte te werken. Ik kan het iedereen aanraden om deze kans met beide handen aan te pakken, want een dergelijke ideale bijbaan vindt je nergens anders!

 

Marit Verstappen

Werkstudent

Marit werkt naast haar master Fiscale economie (Universiteit van Tilburg) als Werkstudent bij Deloite Tax.

Schoenmaker blijf bij je #hashtag

  • Eelke-Jan Jongsma
  • 04 oktober 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven