Een dag uit het leven van een Consultant binnen Technology

  • Joost van Neerven
  • 03 mei 2013

06:30
Vandaag gaat mijn wekker iets eerder dan normaal. Ik heb een vroege afspraak in Amsterdam, waar ik samen met mijn projectteam aan een driedaagse workshop begin met de klant. Met de auto gaan is niet echt handig vandaag, dus neem ik mijn ontbijt mee in de trein. De NS Business Card komt goed van pas, zo kan ik rustig wakker worden. Gisteren hebben we namelijk tot laat doorgewerkt om de workshop voor te bereiden.

08:00
Als ik aankom op de locatie is mijn collega Maarten al druk bezig met het ophangen van posters en het uitstallen van workshopmaterialen. Na de laatste voorbereidingen begint een intensieve dag vol goede discussies en hands-on sessies, waarmee we de benodigde input verzamelen. Samen met stakeholders uit heel Europa zijn we met deze klant bezig om het toekomstige organisatiemodel in te richten voor een deel van de supply chain processen. Het is een gevoelig onderwerp, waarbij niet alleen inhoud maar ook politieke aspecten een rol spelen. Maar, omdat we de workshop goed hebben voorbereid, kunnen we deze in goede banen leiden.

12:30
Tijd voor de lunch die wordt bezorgd bij onze kamer; broodjes, melk en karnemelk. Een aantal deelnemers vindt dit aanbod - niet echt verassend - nogal zuinig. Zij zijn thuis een warme lunch gewend, maar dit geeft een mooie aanleiding tot grapjes en biedt genoeg gespreksstof die er voor zorgt dat we elkaar beter leren kennen (wist je bijvoorbeeld dat er in Rusland altijd soep gegeten wordt? Bij het ontbijt, de lunch én het diner).

17:15
Na de middagsessie sluiten we de eerste workshop dag af met een korte evaluatie; wat ging goed en wat niet? Onze grondige voorbereiding wordt gewaardeerd, maar de pauze zou morgen wel iets langer mogen duren. Terwijl sommige deelnemers nog hun mail bijwerken, nemen wij als team de volgende dag alvast door. We moeten snel zijn, want we gaan zo met het de hele groep ergens in de stad iets eten.

19:00
We wandelen samen naar een Italiaans restaurant aan de gracht. Tijdens het eten praten we nog wat na over de workshop, maar verder passeren allerlei onderwerpen de revue; hobby’s, de werkwijze van Deloitte, wat er bij de klant speelt. Erg leerzaam en gezellig dit soort etentjes.

22:30
Moe en voldaan (de rode wijn helpt ook mee) beland ik weer in de trein naar huis. Als ik thuiskom is er nog even tijd voor ontspanning voor de televisie en dan duik ik mijn bed in. Morgen gaan we er weer tegenaan voor dag twee van de workshop!

Joost van Neerven

Technology Consultant

Na mijn bachelor Technische Bedrijfskunde en master Organization Studies, ben ik sinds 2010 werkzaam bij Deloitte. Hier houd ik me vooral bezig met business transformaties in combinatie met IT oplossingen, op het gebied van Supply Chain processen. Na mijn werk maak ik graag plezier in de keuken, op de salsa dansvloer, op mijn wielrenfiets, op reis of op de bank met de Xbox.

Voorkom jij de volgende cyberaanval?

  • Deloitte Nederland
  • 29 april 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven