Een dag uit het leven van Mike

  • Mike van der Niet
  • 04 november 2012

7:30
De wekker gaat af met fijne muziek van 3FM (ach alles is beter dan zo'n irritante piep). Mijn vriendin drukt hem uit, zodat we even rustig wakker kunnen worden. Helaas na 15 minuten gaat hij weer af, dus tijd om op te staan en beginnen we de dag met het ochtendritueel. Thuis neem ik alvast even de nieuwe email door en bereid ik alvast de call voor die ik later deze ochtend heb.

9:00
In de auto onderweg naar Amstelveen, waar ik een uur later arriveer. Tijdens de rit nog even een collega bellen (handsfree natuurlijk!) om te reageren op een eerdere email. Heerlijk om na de files te kunnen reizen. Als eerste begin ik met een twee uur durende klant call. De klant is een groot life sciences bedrijf, waar we een analyse doen om twee informatie systemen te consolideren. Deze specifieke call is om eerste versie van een plan van aanpak te bespreken. Vanwege versie verschillen tussen de systemen en een andere architectuur is deze samenvoeging veel werk en is de aanpak complex. Dit blijkt ook wel, want de call duurt uiteindelijk een uur langer. Maar dit is niet erg, want ik ken me klant en heb hier al rekening mee gehouden in mijn agenda.

13:00
Na de lunch heb ik even de kans om met mijn collega's bij te praten en kan ik hun nog helpen met wat vragen over QlikView en data modellen. Daarna nog even de aantekeningen uitwerken die ik tijdens de call heb gemaakt en de nieuwe versie weer naar de klant sturen. De werkdag eindigt met het nodige administratie werk. Hier ben ik de afgelopen twee maanden niet echt aan toe was gekomen, omdat ik veelal in Zwitserland was voor de klant.

17:00
Tijd om te gaan genieten van de ‘work hard / play hard’ beloning vanuit een eerder klant project, waar we hard gewerkt hebben en ook een zeer mooi resultaat hebben neergezet. Dus snel weer naar huis gereden om mijn vriendin op te halen en vervolgens door te reizen naar Maastricht.

20:00
Aangekomen bij ons hotel aan het Vrijthof en droppen we snel onze spullen, want we hebben inmiddels toch wel honger gekregen. Snel even door de stromende regen (tja, helaas kan Deloitte geen mooi weer garanderen), naar een prachtig restaurant, gevestigd in een gerenoveerde kerk. Na hier van een heerlijk 5-gangen diner te hebben genoten, besluiten we de mooie avond af te ronden met een fijne nachtwandeling.

Fijn om voor een bedrijf te werken dat hard werken herkent en waardeert.

Mike van der Niet

Managing Consultant Business Intelligence & Analytics

Mike is inmiddels al 10 jaar werkzaam op het vlak van Business Intelligence (BI) en heeft in die tijd vele organisaties geholpen met verbeterd inzicht in hun bedrijfsprocessen en resultaten. De laatste 2 jaar helpt hij klanten vooral op het vlak van het definieren van een BI Strategie en het managen van grotere BI implementaties.

Inspiratie uit de VS voor do’s en dont’s voor de transformatie van de jeugdzorg

  • Channa Minke
  • 02 november 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven