Een dag uit het werkende leven van Roderick, Artificial Intelligence Lead bij Deloitte

  • Roderick Lucas
  • 27 maart 2018
Roderick

Roderick werkt als Artifical Intelligence Lead voor Tax & Legal bij Deloitte, waar hij alle vrijheid krijgt om zich te ontwikkelen tot expert. Hij neemt je mee in een normale doordeweekse dag.

08.30 uur

Het is half negen als ik aankom op ons kantoor in Amsterdam. Dit kantoor is ingericht volgens de ‘nieuwe werken’ filosofie en dat betekent dat alles open is en niemand een eigen plek of kamer heeft. Ik kies een plaats met twee beeldschermen, sluit m’n laptop aan en log in.

Gistermiddag ben ik gaan squashen met een collega en heb daarna niet meer naar m’n email gekeken. Daarom weet ik niet precies hoe ver m’n team is gekomen met ons project. Via ons communicatie systeem zie ik welke taken zijn opgepakt en welke al zijn afgerond. Ze hebben mooi werk afgeleverd! Daarna open ik m’n mailbox. De laatste tijd hebben we veel contact met teams uit Australië en de Verenigde Staten. Door de verschillende tijdzones heb ik vannacht aardig wat berichten gekregen, maar het zijn voornamelijk statusupdates en ik hoef maar op weinig te reageren. Inmiddels is het hele team aangekomen op kantoor: tijd voor koffie.

09.05 uur

Na deze cafeïne-shot ben ik helemaal scherp en ga ik verder waar ik gisteren gebleven was: de implementatie van een neuraal netwerk om teksten mee te classificeren. We hebben de afgelopen weken gezocht naar het optimale model en de afgelopen dagen ben ik begonnen met het inbouwen hiervan in onze cloudoplossing. We opereren hierbij op het snijvlak van wiskunde met computer wetenschap en passen dit toe op belasting- en juridische vraagstukken. Hoewel de combinatie data met het juridische domein vaak als goede combinatie wordt gezien, ontbreekt het aan echt succesvolle oplossingen. Ons team werkt hard om daar verandering in te brengen.

Vlak voor de lunch rond ik de implementatie af en ‘push’ de code naar onze code-repository. Hierna kan een teamgenoot kijken of ik niks over het hoofd heb gezien en het vervolgens toegankelijk maken voor de rest van de wereld.

"Ons kantoor is ingericht volgens de ‘nieuwe werken’ filosofie en dat betekent dat alles open is en niemand een eigen plek of kamer heeft."

12.10 uur

Het is vandaag lekker weer, dus lunchen doen we buiten de deur. Na dit korte intermezzo heb ik een afspraak met onze IT afdeling. Er moeten enkele veiligheidsmaatregelen genomen worden voordat we een klant toegang kunnen geven tot een webapplicatie. We komen tot een oplossing en de taken worden verdeeld. Hierna praat ik onze CTO bij over de projecten die er aan zitten te komen en hebben we het over hoe we ons team kunnen uitbreiden.

15.00 uur

Aan het einde van de middag heb ik mooi nog een paar uurtjes om me te verdiepen in een nieuwe dienst die we wellicht willen gaan gebruiken in een aankomend project. Ik scan door de documentatie, kijk of ik de service snel geïntegreerd krijg met onze bestaande toepassingen en probeer een inschatting te maken over de uitbreidingsmogelijkheden. De bevindingen zet ik op mail naar enkele managers en partners.

17.45 uur

Juist op het moment dat ik m’n laptop wil dichtklappen om naar huis te gaan, bedenk ik me dat een collega gevraagd had of ik vandaag een koffie wilde drinken om het een en ander te bespreken. Ik kijk op ons chatprogramma en zie een groen bolletje achter zijn naam - het teken dat hij nog aan het werk is. Het verleidelijke aanbod om de koffie in te wisselen voor een biertje wordt niet in de wind geslagen. En zo eindigt mijn werkdag gezelliger dan verwacht, aan de bar in ons café; niet verkeerd voor een dinsdag.

Alle vrijheid om je te ontwikkelen tot expert

Roderick werkt binnen Tax & Legal bij Deloitte, waar hij alle vrijheid krijgt om zich te ontwikkelen tot expert. Door technische uitdaging, afwisselende projecten, doorgroei mogelijkheden, pitch mogelijkheden en bijvoorbeeld de Specialist Track en Champions of Disruption programma krijg je alle ruimte en kansen om beter te worden in je vak. Ook iets voor jou?

> Lees meer over werken bij Tax & Legal

Roderick Lucas

Artificial Intelligence Lead - Tax & Legal

Roderick leerde zichzelf op zijn 13e programmeren en is de passie daarvoor nooit verloren. Tijdens zijn studie Econometrie kwam daar de fascinatie voor Data bij. In zijn huidige baan weet hij deze twee interesses te bundelen en hoopt hij anderen de kracht van deze combinatie te laten inzien.

De dynamische WOZ waardering

  • Olga Menger
  • 26 maart 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven