Een dag uit mijn agenda bij Deloitte…

  • Roshni Bachoe
  • 22 juli 2013

Na mijn opleiding aan de middelbare school wilde ik niet meer volledig in de schoolbanken zitten. Ik heb daarom besloten om een duaal Accountancy traject te volgen aan de Business Universiteit Nyenrode. Dit betekende vier dagen werken bij Deloitte en een dag studie volgen op een locatie naar keuze. Ik heb mijn studie grotendeels mogen volgen in Rotterdam, in het WTC, een mooie locatie midden in de stad. Het is een pittig traject, maar met veel ambitie en doorzettingsvermogen kom je ver! Inmiddels ben ik van assistent doorgegroeid naar controleleider en ben ik zelf verantwoordelijk voor de aansturing en uitvoering van de controles. Een belangrijke verantwoordelijkheid die ik met veel plezier draag! Ik zal een dag uit mijn agenda beschrijven om een idee te geven hoe dit eruit ziet.

’s Ochtends zit ik bij één van mijn onderwijsklanten, een middelgrote ROC die in de Randstad MBO-opleidingen verzorgt aan ruim 11.000 studenten. De jaarrekeningcontrole is gestart en het controleteam moet worden opgestart. Ons team bestaat uit een partner, een manager, een senior staff, een staff en twee assistenten. Na vooraf kort te hebben gesproken met onze contactpersoon bij de klant, ontvangen wij een USB stick en een jaarrekening. Ik vraag de staffer om de beginnende assistenten alvast te laten starten met de simpelere posten, zoals liquide middelen en debiteuren. Daarna hebben de staffer en ik een uurtje gezeten om een quick scan uit te voeren op de jaarrekening en de oplevering. Tussentijds wordt ik gebeld door een andere manager voor het maken van afspraken bij een andere cliënt, dit is een publieke omroepinstelling die binnenkort zal fuseren. Ik heb aangegeven dat ik die cliënt zal bellen om de afspraken door te spreken. Nadat ik met de audit manager heb opgehangen, geef ik aan de staffer uitleg op welke wijze hij de post ‘’voorzieningen’’ kan oppakken. Dit is een van de lastigere posten voor deze controle, die ik het jaar ervoor zelf had opgepakt. Na de bespreking gaan wij gezamenlijk met het hele team lunchen in de kantine van de onderwijsinstelling. Hier kom ik nog enkele medewerkers van de afdeling Planning & Control tegen en wij maken een praatje met elkaar. Leuk om de klant in een andere setting te spreken!

Begin van de middag komt de audit manager langs en ik praat haar bij over de aanpak van de controle en de oplevering. De oplevering van bepaalde jaarrekeningposten was niet super, dus het was wel van belang om dit met de klant te bespreken. Zo is er vanaf de start van de controle helderheid wat niet goed is opgeleverd, om discussies achteraf te voorkomen. Na overleg met de audit manager heb ik mijn contactpersoon bij de onderwijsinstelling geïnformeerd en zij was met mij eens over de tekortkomingen in de oplevering van het balansdossier. Communicatie was hier erg van belang en dit voorkomt verassingen achteraf, voor zowel de klant als Deloitte. Inmiddels was het half 4 en om 4 uur had ik een vaktechnische bijeenkomst op kantoor. Het controleteam kon goed aan de slag, dus ik kon het team prima alleen laten. Op kantoor Den Haag kom ik een aantal collega’s tegen die net als ik ook controles bij publieke sector klanten uitvoeren. Tijdens de vaktechnische bijeenkomst praten we elkaar bij over van alles en nog wat, een beetje gezelligheid tussendoor is ook belangrijk! Kortom een veelzijdige en afwisselende dag, met voldoende uitdagingen!

Roshni Bachoe

Senior Staff - Audit

Mijn naam is Roshni Bachoe, ik ben 26 jaar en ik werk nu bijna 9 jaar bij Deloitte. Na afronding van mijn VWO opleiding te Zoetermeer ben ik duaal gaan studeren aan de Business Universiteit Nyenrode. Inmiddels heb ik mijn masterscriptie succesvol verdedigd en ben ik bezig met mijn praktijkscriptie voor afronding van mijn RA opleiding. Tussendoor probeer ik nog tijd vrij te maken voor familie en vrienden en houd ik van sporten en culinair koken.

Voetballen op de Zuidas

  • Thomas Aler
  • 18 juli 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven