Een gemiddelde dag als Staff

  • Paul Hagen
  • 11 november 2013

Na een stage van vijf maanden en een werkperiode (voor mijn duale studie) van vier maanden bij Deloitte te hebben meegemaakt, was ik zeer enthousiast geworden om voor Deloitte te gaan werken. Het werken bij verschillende klanten uit verschillende branches, maar ook het samenwerken in teamverband vond ik erg goed bij mij passen. Gelukkig voor mij kreeg ik vanuit Deloitte een vervolgcontract aangeboden na mijn werkperiode.

Op dit moment werk ik in de functie van Staff op de Audit-afdeling van kantoor Alkmaar/Hoorn, zowel op de profit als op de non-profit afdeling. Na mijn duale vooropleiding Accountancy, ben ik op 1 september gestart met de vervolgstudie tot registeraccountant aan de Nyenrode Business Universiteit.

Deze week zijn voor mij de interimcontroles begonnen. Interimcontroles zijn controles waarbij we vóór het einde van het boekjaar al controlewerkzaamheden verrichten als onderdeel van de jaarrekeningcontrole (bijvoorbeeld het testen van de opzet, het bestaan en de werking van de processen binnen een organisatie).

De klant waar ik deze week de interimcontrole verricht is een bekend museum en zit in het centrum van Amsterdam. Daarom parkeer ik ’s ochtends mijn auto op de P+R in Haarlem en stap ik over op de trein. Op Amsterdam CS heb ik afgesproken met de manager en de assistent en stappen we samen in de tram. Eenmaal aangekomen bij de klant maken we een kennismakingsrondje over verschillende afdelingen. De manager legt hierna aan het controleteam de business van de klant uit en bespreekt vervolgens met het team wat de taakverdeling wordt. Verder legt hij uit hoe we het beste onze werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Doordat de manager aanwezig is bij de klant kan ik bij onduidelijkheden direct mijn vragen stellen. Hetzelfde geldt voor de assistent op het controleteam. Sommige vragen van haar kan ik beantwoorden en handel ik dan af zonder tussenkomst van de manager. Doordat de klant de documenten welke wij opvragen snel aanlevert, verloopt het proces soepel en kunnen we lekker doorwerken. Aan het eind van de middag klopt een medewerker van de klant op de deur, de klant gaat zo sluiten dus ook voor ons is het tijd om te gaan.

Paul Hagen

Staff - Audit

Ik ben 23 jaar en woon al mijn hele leven in de mooie stad Haarlem. Na mijn middelbare school ben ik de duale Accountancy opleiding gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam, dit omdat ik graag het werken en studeren met elkaar wilde combineren. In 2013 ben ik hieraan afgestudeerd. Naast het werken en studeren zeil ik graag en zet ik mij in als vrijwilliger op waterscouting.

Werken bij Deloitte Accountants

  • Ruben Snoek
  • 04 november 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven