Een Ideale Bijbaner aan het woord

  • Gabriëlle Vester
  • 15 april 2016

Als je net als ik een paar jaar in de collegebanken hebt gezeten, komt er een moment dat je je kennis wilt gaan toepassen in de echte wereld. Tijdens je studie kun je je natuurlijk verbreden met behulp van nevenactiviteiten, commissies, noem maar op. Maar op het einde van je bachelor komt een tijd dat je meer wilt. 

Zo ook ik. Vol enthousiasme ging ik op zoek naar een werkstudentschap. Probleem was echter dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Want wat voor kantoor past bij mij? En welke afdeling zou ik leuk vinden? Toevallig kwam ik via een Bedrijvendag in contact met Deloitte, waar zij het Ideale Bijbaantraject aan mij voorstelden. 

Leerproces

Het leerproces begint eigenlijk al bij de sollicitaties. Dit bestond uit drie rondes, te weten het inleveren van een motivatiebrief, CV en cijferlijst, gevolgd door meerdere gesprekken. Alleen daar al leer je om je te profileren en een goed beeld van jezelf te schetsen en tegelijkertijd wel jezelf te blijven.

Hooggehakt

Na de sollicitatierondes positief te hebben afgelegd, stond ik op de Kick-off dag naast 18 andere Ideale Bijbaners klaar voor de nieuwe periode die we tegemoet gingen. Een paar dagen later stond ik hooggehakt, met een laptop in mijn hand en een berg aan tips die ik overhield aan de Kick-off dag voor het kantoor. Binnen werd ik opgewacht en kon het avontuur beginnen. 

Vaktechnisch overleg en Young Deloitte

Elke periode word je voorgesteld aan het hele team en krijg je de ruimte en de tijd om je te installeren. Daarna is het tijd om jezelf van je beste kant te laten zien. Binnen 10 dagen is dat zeker een uitdaging, maar de teams helpen je ontzettend op weg. Ik werd meegevraagd voor calls, mocht input leveren tijdens vaktechnisch overleg en mocht bij extra sessies aanwezig zijn. Maar ook buiten het kantoor word je meegevraagd. Zo stond ik in de eerste weken op een afscheidsborrel, werd ik uitgenodigd voor een Kerstdiner en stond ik laatst nog met heel Young Deloitte op de bowlingbaan. Te gek! Omdat je alles van zo dichtbij mag meemaken lukt het verrassend goed om een team en hun taxpraktijk goed te leren kennen, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. 

Wisseldag

Na elke periode vindt er een evaluatiemoment en een Wisseldag plaats met de andere IBB-ers. Naast de trainingen worden ervaringen en tips gedeeld, die weer van pas komen in de volgende periode. Elk team is heel verschillend en door te wisselen kom je er al snel achter welke praktijk je misschien wat beter ligt dan de andere. 

De beste keuze

Nu mijn IBB-jaar op zijn einde is gelopen kan ik terugkijken op een heel leuk en interessant jaar. Het was de beste keuze die ik op dat moment kon maken. Ik weet nu veel beter waar mijn voorkeur ligt binnen de fiscaliteit en heb heel veel geleerd wat zowel in het dagelijkse leven als in mijn studie van pas komt. Ik ga aankomende periode verder als werkstudent bij Deloitte en ik kijk nu al uit naar wat me nog allemaal te wachten staat. Dus mocht je nog twijfelen, aarzel niet en geef je op! Wie weet waar het je zal brengen. 

?Ben jij bijna klaar met je bachelor of master Fiscaal Recht of Fiscale Economie? Ontdek in 6 maanden alles wat Deloitte Tax jou te bieden heeft! Bekijk onderstaande video waarin Marit en Allan vertellen over de Ideale Bijbaan Tax. Meer informatie en aanmelden »

 

Gabriëlle Vester

Ideale Bijbaner

Gabriëlle is 23 jaar en zit in haar Master Fiscaal Recht. Het afgelopen jaar heeft zij aan het Ideale Bijbaan-traject meegedaan.

Werken in The Edge

  • Deloitte Nederland
  • 13 april 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven