Een kennismaking met Dirk Korbee in de Carrière Cocktailbar

  • Carrière Cocktailbar
  • 29 maart 2013

Onze Carrière Cocktailbar laat je op informele wijze kennismaken met Deloitte. De verschillende acteurs in de filmpjes vertellen hier hun ervaring als filmster voor een dag en over hun carrière bij Deloitte. In deze blog Dirk Korbee, Director bij Deloitte.

Bij binnenkomst in de kamer voor het filmen, of moet ik zeggen ‘de set’, blijkt er direct een groot verschil met mijn dagelijkse werk. Dit keer zit er geen projectteam, CFO of HR directeur klaar voor een gesprek over pensioen, maar een kamer vol lichten, film apparatuur en diverse technici die bezig zijn met geluid, opstelling en belichting.

Zaken waar je aan de koffietafel of bij vrienden bijna achteloos over praat, worden met een camera erbij toch iets anders. Vragen als, wat doe je eigenlijk bij Deloitte en wat is er zo leuk aan jouw baan dat je anderen erover wilt vertellen?

Het zorgt er bij mij voor dat ik zowel vooraf als op de filmdag, nog eens goed nadenk wat ik eigenlijk zo leuk vind in mijn baan. Heel snel kom ik op de vrijheid om eigen keuzes te maken en achter klanten of opdrachten aan te gaan die mij interessant lijken. Het meebouwen aan de afdeling waar je werkt en daarmee je eigen carrière.

De kansen die ik hierdoor heb kunnen pakken bij Deloitte, zorgen ervoor dat ik veel mooie projecten heb gevoerd. Het gaat dan om het mitigeren van pensioenrisico’s die een overname van honderden miljoenen dreigen te blokkeren, onderhandelingen over een nieuw verzekeringscontract op het scherpst van de sneden of de relatie met klanten die ik al vele jaren terzijde mag staan bij al hun beslissingen op pensioengebied. Allemaal projecten waar ik met veel plezier aan terug denk. Zowel inhoudelijk, als de mensen waar je mee samenwerkt vanuit Deloitte en de klant.

Het leuke van Deloitte is dat als je de geboden kansen benut, dit wordt erkend. Je kan dan snel carrière maken en waardoor er weer nieuwe kansen op jouw pad komen. Dit is een mooi vliegwiel dat er voor zorgt dat je veel leert, veel ervaring opdoet en je uitstekend kan ontwikkelen.

Naast terugkijken, zorgt zo’n dag ervoor dat je denkt aan de zaken waar je naar toe wilt. In mijn vakgebied is nogal wat gebeurd de laatste 10 jaar. Waar pensioen 10 jaar geleden nooit ter sprake kwam, is het nu een hot topic. Tevens kijken zowel bedrijven als werknemers nu heel anders tegen pensioen aan. Mijn ambitie zit dan ook in het meebewegen met die markt om ervoor te zorgen dat onze praktijk ook in deze nieuwe wereld de meest uitdagende en leuke projecten kan blijven doen.

Carrière Cocktailbar

Om te weten hoe het er binnen een topbedrijf aan toe gaat, hoef je helemaal niet naar buiten. Breng gewoon een bezoekje aan onze virtuele cocktailbar, waar je in een informele sfeer jouw carrièremogelijkheden bij Deloitte kunt ontdekken. Je maakt er onder andere kennis met (oud-) Deloitters die momenteel een mooie positie bekleden bij Deloitte of andere organisaties. Zij vertellen je graag meer over hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dus zoek jij de beste start van je carrière? Begin eerst hier!

Vroeg of laat worden we allemaal gehackt!

  • Tessa 't Hart
  • 27 maart 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven