Een kijkje achter de schermen bij Deloitte A&A

  • 08 september 2017

Wendy Korbee, Jasmijn Smoor en Janneke Matena geven jou een kijkje achter de schermen bij Deloitte A&A. Hoe ziet een werkdag eruit? Voor welke klanten werken we? En hoe is de sfeer binnen Deloitte A&A?

Hoe ziet een dag binnen Deloitte A&A eruit?

Eenmaal aangekomen op kantoor begint de dag met een praatje en een kopje koffie met je collega’s. Of je die dag op kantoor werkt of op locatie bij een klant is afhankelijk van je planning voor die dag. Tijdens een dag kunnen verschillende facetten van de samenstelpraktijk aan bod komen. 

Zo stellen we de jaarcijfers (of tussentijdse cijfers) samen, zetten we de belastingaangiften in concept voor de klant klaar en nemen we voor een klein aantal klanten de administratie uit handen. Deze werkzaamheden worden zoveel mogelijk op locatie bij de klant uitgevoerd. Klanten hebben continu behoefte aan inzicht in hun financiële situatie. Om die reden werken wij veelal met de zogeheten Controllermodule waarbij wij klanten periodiek bezoeken. Tijdens deze periodieke bezoeken zorgen we ervoor dat de administratie op orde is, beantwoorden we vragen en bespreken we de resultaten met het management of de DGA. Op deze manier kunnen onze klanten bekijken of de resultaten bijvoorbeeld in lijn liggen met de prognose en kunnen zij gedurende het jaar bijsturen. 

Naast bovenstaande werkzaamheden richt Deloitte A&A zich steeds meer op het advieswerkzaamheden. Bij periodieke bezoeken en samenstelwerkzaamheden worden adviesmogelijkheden gesignaleerd, die vervolgens met de klant besproken worden. Naarmate je verder doorgroeit, zal advies een grotere rol gaan spelen binnen je werkzaamheden.

Doordat we vaak in klein samengestelde teams werken heb je ook als assistent accountant direct en persoonlijk contact met de klant. Zo komt het ook dagelijks voor dat klanten contact met je opnemen wanneer zij ergens tegenaan lopen of om bij te praten. Dit persoonlijke contact maakt volgens ons het werk leuk en uitdagend. 

Welke klanten hebben jullie in je klantenpakket?

Binnen Deloitte A&A is er een grote diversiteit aan klanten. Van eenmanszaken of vennootschappen zoals een bakker, balletschool en een rijschool tot grote internationale bedrijven. En alles wat daartussenin zit zoals supermarkten, horecagelegenheden en retail bedrijven. 
Per klant verschillen de werkzaamheden welke je uitvoert. Dit hangt af van de wensen en behoeften van de klant. Doordat je voor verschillende klanten binnen verschillende branches werkt, is geen dag hetzelfde. 

Hoe is de sfeer binnen Deloitte A&A en worden er activiteiten na werktijd georganiseerd?

Op de afdeling hangt een informele sfeer waarbij je iedereen aan kunt spreken en iedereen bereid is je te helpen. In de omgang tussen collega’s wordt bijvoorbeeld geen onderscheid gemaakt tussen assistent, manager en partner. De deur staat altijd open.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Tijdens de lunchpauzes wordt er vaak tafelvoetbal of minigolf (vooral door de mannen) gespeeld. Daarnaast worden er na werktijd teamuitjes georganiseerd. Zoals etentjes, borrels, escaperooms of workshops. Ook wordt er eenmaal per jaar een landelijk SME learning event georganiseerd inclusief overnachting. Naast de cursussen die overdag worden gegeven is er ’s avonds ruimte voor een feestje en gezelligheid.

Al met al zorgt het uitdagende en afwisselende werk, het persoonlijke klantencontact en de gezelligheid op kantoor voor de perfecte baan!

Mijn droombaan

  • Sophie de Leeuw
  • 07 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven