Een kijkje in de keuken

  • Deloitte Nederland
  • 18 april 2011
Deloitte

Wat mij aansprak van Transaction Services (TS) was dat je in korte tijd de mogelijkheid krijgt om bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen! Het viel mij op dat het werk heel dynamisch en flexibel is. Je voert due diligence onderzoeken uit voor spraakmakende deals, die vaak pas weken later in de krant staan. Een groot verschil met de werkzaamheden bij Corporate Finance is dat je daar toch vaak over een langere periode betrokken bent bij een fusie of overname, terwijl het gemiddelde project bij Transaction Services varieert van twee weken tot twee maanden. Na mijn besluit om te solliciteren bij TS ging het snel; ik had twee weken later drie gesprekken gehad en mijn contract in de mail. Ik ben in september 2009 officieel gestart en nu dus alweer meer dan 1,5 jaar werkzaam als Business Analyst bij TS.

Tijdens mijn bachelor International Business aan de Universiteit Maastricht in 2007 heb ik stage gelopen bij de Core Audit afdeling van Deloitte in Rotterdam. Wat me van die tijd vooral is bijgebleven is de goede sfeer die er op de afdeling hing tussen de medewerkers. Nadat ik in 2009 in Londen mijn master in Investment Management behaald had, besloot ik dan ook te solliciteren bij Deloitte. Ik heb gekozen om bij Financial Advisory Services (FAS) te solliciteren omdat het projectmatige werken en dus de afwisseling van verschillende projecten mij heel uitdagend leek, in tegenstelling tot de Audit waar je toch een meer langdurige relatie met klanten opbouwt. Ik heb getwijfeld of ik bij Corporate Finance of Transaction Services zou solliciteren, wat me allebei interessante werkgebieden leken. Omdat ik nog geen duidelijk beeld had van de werkzaamheden bij Transaction Services, besloot ik om een keer mee te doen aan de Transaction Services Inhousedag.

Op de Inhousedag heb ik in een vogelvlucht een beeld gekregen van wat mijn toekomstige baan zou inhouden. Er waren over de dag meerdere contactmomenten met de medewerkers van de afdeling die enthousiast vertelden hoe een typische werkweek er voor hen uitziet.

In groepsverband hebben we een case gemaakt die gebaseerd was op een echt project wat bij Transaction Services uitgevoerd is. Als afsluiting een spannend moment waarop we aan een aantal partners de oplossing van de casus moesten presenteren.
 

Na het harde werken zijn we gezellig met iedereen gaan borrelen en uit eten gegaan. Op deze manier leer je je toekomstige collega’s wat beter kennen en kan je op een informele wijze makkelijk vragen stellen. Het was voor mij een goede gelegenheid om ook wat dieper in te gaan op de verschillen en overeenkomsten tussen de TS werkzaamheden en de Corporate Finance werkzaamheden.
 

 

Deelnemen aan een Inhousedag klik hier!

Evelyne van den Hombergh
Business Analyst
Deloitte Transaction Services

Deloitte Nederland

Nu bijna 2000 Deloitters op Yammer 2600 to go

  • Deloitte Nederland
  • 15 april 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven