Een kijkje in de keuken van de afdeling 'Reputation' bij Deloitte - deel 1

  • Deloitte Nederland
  • 03 december 2012
Deloitte

Veel mensen zijn er nog niet van op de hoogte dat er bij Deloitte naast onze Accountancy  collega’s  ook professionals werkzaam zijn binnen het vakgebied risicomanagement en control. We hebben zelfs een aparte 'Risk services' afdeling waar ongeveer 300 collega’s werkzaam zijn binnen de onderdelen: Reputation, Controls en Security & Privacy. Het “reputation” team bestaat uit een aantal onderdelen: Compliance, Forensic, Analytics en Financial Risk.

Om je een indruk te geven hoe het is om binnen het onderdeel 'Reputation' te werken,  stellen wij in deze blog graag twee collega’s aan je voor die zich bezighouden met het onderwerp Forensic Technology. Er zullen binnenkort nog meer collega’s uit een ander team zich voorstellen.

Johan ten Houten
Senior Manager Forensic Technology, 7 jaar bij Deloitte en houdt ook van koken.

 Johan is sinds zijn studie aan de TU-Delft betrokken bij alle aspecten van
beveiliging tot en met informatie ontsluiting. Tijdens zijn studie al was hij intensief bezig met het opsporen van computervirussen en data recovery. Johan heeft na zijn studie zes jaar bij het Gerechtelijk Laboratorium - afdeling computer onderzoek – gewerkt. Daarna heeft Johan als principal consultant informatiebeveiliging bij diverse overheidsinstellingen ontworpen en geïmplementeerd. In 2005 is Johan overgestapt naar Deloitte waar hij zijn oude liefde voor het vak IT Forensics weer heeft opgepakt. Johan stuurt diverse grote nationale en internationale onderzoeken aan en stuurt nieuwe ontwikkelingen op het gebeid van forensische onderzoeken aan.

 “Elke opdracht kent zijn eigen dynamiek en eigen problemen. Zo hebben we recentelijk voor een klant een groot aantal zeer onleesbare facturen van 20 jaar geleden doorzocht en geclassificeerd. Met behulp van patroonherkenningstechnieken hebben we teksten herkend. Toen een week later een andere klant vroeg of wij van foto’s konden herkennen of persoon herkenbaar op de foto stond, hebben we met vergelijkbare technieken een gezichtsherkenningsprogramma gebouwd. Bij elke opdracht proberen we de grens van de techniek op te zoeken om dingen sneller of eenvoudiger en dus goedkoper voor de klant te maken. De opmerking als je laat zien hoe je tot een oplossing bent gekomen – ‘ik wist helemaal niet dat dat mogelijk was’ geen een enorme kick aan het hele team. Ik vind het heel erg belangrijk dat iedereen daar ook in meedeelt.
Diezelfde passie leg ik in alles wat ik doe. Ik ben bijvoorbeeld dol op koken: vind het belangrijk hoe dingen smaken, ruiken en uit zien. Uiteraard dient dat altijd met een goed glas wijn gedronken te worden. Een goed gericht is creatief en verassend van smaak en ziet er tegelijk mooi uit. Als je verrast bent door de smaak zonder dat je kan benoemen wat de ingrediënten zijn is een gerecht wat mij betreft geslaagd.”

Jeroen Hobo

Consultant Forensic Technology, 2 jaar bij Deloitte en houdt ook van reizen.

 Jeroen Hobo is na een studie en werk als histologisch analist in een Apeldoorns ziekenhuis overgestapt naar een studie en werk gericht op forensisch onderzoek. Na de studie te hebben voltooid door af te studeren bij Deloitte maakt hij nu deel uit van het Analytic Forensic Technology team. Jeroen werkt in diverse grote nationale en internationale onderzoek en houdt zich bezig met het veilig stellen, verwerken en inzichtelijk maken van digitale data.

“Al van jongs af aan was ik alles aan het onderzoek en werd ik gedreven door mijn nieuwsgierigheid. Die interesse die nooit is verdwenen kan ik nu in mijn werk stoppen. Ik vind het geweldig om uitgedaagd te worden met complexe vraagstukken en deze door het samenbrengen van verschillende oude en nieuwe technieken uit te werken. Net als met reizen brengt elk project nieuwe ervaringen en mooie moment. Ik wil graag plekken ontdekken en dingen doen die nieuw en buitengewoon zijn. Samen met een jong gedreven team en veel internationale contacten is het voor mij dan ook ontspannend maar uitdagend werk”

 

Johan ten Houten en Jeroen Hobo zijn werkzaam binnen Forensic. Ben je ook geïnteresseerd in een functie binnen dit vakgebied? Bekijk  dan onderstaande vacatures:


IT Consultant met forensische affiniteit 
Senior Consultant Forensic
Consultant Forensic met financiële affiniteit

 

Overige vacatures binnen Reputation:

Senior Consultant Regulatory Compliance
Manager Compliance

 

Deloitte Nederland

Meet Deloitte Tax - Ben jij erbij?

  • Deloitte Nederland
  • 30 november 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven