Een kleine stap… Zo gezet! Op naar (de) TOP!

  • Marieke Markerink
  • 07 september 2015

Sinds januari 2015 ben ik werkzaam bij Deloitte, wie had dat gedacht…?! Een jaar geleden was ik nog bij de Inhousedag en nu werk ik alweer acht maanden bij Deloitte. De tijd vliegt met een topsnelheid voorbij! Ik neem je graag mee, van de Inhousedag tot Analyst.

(On)zeker doen!
Werken bij een Big 4 kantoor, hoe fantastisch leek me dat! Ik had er (al) een mooi beeld bij: werken in een groot team, de aanwezige expertise, internationale klanten, de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een rap tempo, etc. Maar hoe ga ik dat bewerkstelligen? Bij elke vacature voor een werkstudentschap stond dat ze zochten naar ambitieuze studenten. Daar haakte ik af, ik werd er zo onzeker van. Ben ik wel ambitieus genoeg? Ik ben immers geen typische Rechten studente. Ik heb er lang over nagedacht. Vervolgens tot de conclusie gekomen dat ik gewoon ‘moest gáán!’. De eerste stap was de Inhousedag Meet Deloitte Tax & Legal.

Voor een inhousedag moet je je aanmelden. En ja hoor, daar stond het weer: ‘ambitieuze studenten’. Nog even nagedacht, maar toch besloten me aan te melden. Wat een goed besluit was dat. Tijdens de inhousedag heb ik mogen ervaren hoe het is om bij Deloitte te werken. Uitdagende vraagstukken, enthousiaste mensen die voor je klaar staan en je ook verder willen helpen. Ik was enthousiast, zoveel positieve energie, hier wil ik werken!

Van inhousedag naar Analyst
Enige tijd na de inhousedag kreeg ik een uitnodiging om me aan te melden voor de Tax Business Course. Ja, natuurlijk wilde ik dat maar eigenlijk wist ik het al zeker, hier wil ik mezelf ontwikkelen. Vervolgens heb ik me opgegeven, maar helaas mocht ik niet mee. Wel kreeg ik een aanbod om in januari als werkstudent bij Indirect Tax in Rotterdam te starten. Super gaaf, helemaal fantastisch! Vanaf dat moment is het eigenlijk heel snel gegaan. De eerste dagen waren introductiedagen, in deze dagen heb ik veel collega’s (ook van andere afdelingen) ontmoet en Deloitte beter leren kennen. Vervolgens kon ik dan ‘echt’ aan de slag. Na een drietal maanden Indirect Tax ben ik voor een project naar Tax Management Consulting (TMC) gegaan. Beide afdelingen heb ik genoten, van de werkzaamheden en de collega’s. Toen de vraag kwam of ik langer bij Deloitte wilde werken heb ik daar dan ook geen moment over nagedacht, ja! Het is super mooi en uitdagend om te werken in een team met inspirerende mensen. Dus waarom niet?

Momenteel ben ik mijn TOP-periode gestart bij TMC, hier mag ik de komende acht maanden meewerken aan projecten in een zeer divers team. Lees in het blog van mijn collega’s Marleen en Wilke wat TMC inhoudt en hoe fantastisch leuk en leerzaam het is om hier te werken.

Wat ik je voor nu wil meegeven is dat je ‘gewoon’ die stap moet zetten, meld je aan voor een inhousedag of de business course naar Hong Kong! Mocht je hulp nodig hebben bij die stap of als je vragen hebt naar aanleiding van mijn blog, neem gerust contact met mij op: mmarkerink@deloitte.nl. Ik heb de kans die me is gegeven, ondanks dat ik niet was geselecteerd voor de business course gepakt. Pak jij hem ook? 

Marieke Markerink

Tax – Tax Management Consulting

Marieke Markerink (26) komt uit de Achterhoek en is momenteel woonachtig in Den Haag. Na een interessant studiepad gevolgd te hebben (Scheikunde - differentiatie Forensisch Onderzoek aan de Saxion Hogeschool, bachelor dubbelstudie Recht & Management, master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit) is ze momenteel als Analyst werkzaam bij Tax Management Consulting.

On top of the world in Hong Kong

  • Milou Bonnema
  • 01 september 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven