Een leuke vergoeding, één dag per week werken! De Ideale Bijbaan Tax

  • Deloitte Nederland
  • 24 februari 2011
Deloitte

Tijdens mijn studie kwam ik meerdere vakgebieden tegen die mij interessant leken en waar ik wel meer van wilde weten. Zoals btw, in het bijzonder rondom vastgoed. Maar ook VPB heeft vele aspecten waarvan ik beter wilde weten hoe hier in de praktijk mee gewerkt wordt. Om te voorkomen dat deze twijfel na mijn studie nog steeds bestond, ging ik op zoek naar een manier om nu al mee te draaien in de praktijk.

Van eerdere deelnemers had ik al meer gehoord over de Ideale Bijbaan van Deloitte. Zij hadden hier goede ervaringen mee: een leuke vergoeding, één dag per week werken, flexibiliteit rondom tentamens en vijf trainingsdagen met aansluitend een etentje. Daarom besloot ik er vorig jaar voor te gaan en heb mij aangemeld voor de Ideale Bijbaan. Ik ben nu bijna een jaar verder en het is goed bevallen!

Mijn eerste periode draaide ik mee op de btw-afdeling, waar al snel opviel dat je zelf veel invloed hebt op je projecten en werkzaamheden. Door goede stukken in te leveren, krijg je de kans om steeds moeilijkere en grotere opdrachten te krijgen. De samenwerking beviel zo goed dat ik hier ook mijn bachelorscriptie heb kunnen schrijven.

Na de btw-afdeling kon ik aan de slag bij mijn tweede interesse: de vastgoedafdeling, waar ik zelfs mee mocht schrijven aan een gepubliceerd stuk. Na mijn 4e periode in de nationale markt te hebben meegedraaid, vertrek ik de laatste periode een paar weken vier dagen per week naar Amsterdam. Daar werk ik mee aan grote projecten in de Mergers & Acquisitions praktijk.

Afgelopen jaar was een leerzame ervaring en ik heb er goede contacten aan overgehouden. Zowel onder mede IBB-ers als onder andere collega’s. Bovendien kan ik met recht zeggen dat ik alle facetten van de fiscale adviespraktijk heb gezien die ik wilde zien en een goede keuze kan maken voor mijn starterfunctie.
 

 

Roderik Rijnja
Deloitte Tax
Ideale Bijbaner

 

Deloitte Nederland

De groene punt

  • Ida Sanders
  • 03 februari 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven