Een positieve terugblik op de Risk Advisory Business Course

  • Deloitte Nederland
  • 03 februari 2020
Deloitte

Eén van de recruiters van Deloitte sprak Carmen Nijborg vorig jaar aan via Magnet.me met de vraag of ze interesse had in Risk Advisory. De kant van Consultancy wilde ze wel opgaan, alleen ze had geen idee van wat Risk Advisory was. Ze heeft International Business en Management of Innovation gestudeerd en daarmee sloot haar profiel aan bij wat Deloitte op dat moment zocht. "Ik was zeker nieuwsgierig naar wat het inhield. Achteraf weet ik dat Risk hartstikke breed is, dus als je nog niet weet wat je wil doen, dan is de Risk Advisory Business Course perfect voor jou," zegt Carmen. In 2019 ging zij mee met de Business Course en vertelt je hier alles over!

Een goed begin van de Business Course

"Ik kijk positief terug op de Business Course. Voorafgaand leerden we elkaar kennen tijdens een kennismakingsdag en deden we een Business Chemistry test om te bepalen hoe wij als groep functioneerden. De volgende keer dat we elkaar zagen stonden we met zijn allen om vijf uur ’s nachts op het vliegveld. Iedereen kon net twee woorden uitkramen, dus dat was wel heel grappig. Onderweg naar het hotel ging alles vanzelf. De sfeer was goed en ongedwongen en met een gemixte groep van studenten en Deloitters gingen we aan de slag. Tijdens de cases, die overigens erg leuk waren, werkte iedereen gefocust en daarnaast was het vooral heel gezellig. Tijdens mijn eerste werkdagen bij Deloitte stond ik er niet alleen voor, omdat ik al heel wat mensen kende van de Business Course.

Ontdekken waar je interesse ligt

Het meedoen aan de Business Course is een waardevolle ervaring. Als je nog niet goed weet wat je wil, is dit het moment om erachter te komen. Je leert bijvoorbeeld wat voor organisatie Deloitte is, hoe de bedrijfscultuur is, welke werkzaamheden de afdelingen verrichten en wat je kunt verwachten als je er ook zult gaan werken. Na de Business Course wist ik dat ik absoluut bij Deloitte wilde werken en dat was voor mij toch wel een hoogtepunt. Niet voor iedereen is de uitkomst hetzelfde. Je ontdekt of Deloitte wat voor je is en daar kan ook uitkomen dat de organisatie niet past bij jou. Je weet uiteindelijk beter waar jouw interesses liggen.

De Business Course is veel meer dan even met iemand praten of een paar uur aan een case werken. Je wordt echt een paar dagen meegenomen in de werkzaamheden. Binnen Risk Advisory zijn er 6 afdelingen, die allemaal aan bod komen tijdens de Business Course. Je leert veel, praat met verschillende mensenen kunt zo heel goed aanvoelen hoe het is om bij Deloitte te werken.

Als Consultant aan de slag na de Business Course

De Business Course is eigenlijk een sollicitatie, maar het voelde niet zo. Je weet wel dat er op je gelet wordt, maar daar ben je totaal niet mee bezig. Ik heb ook geen enkel moment de druk gevoeld om mezelf te bewijzen. Het is natuurlijk een serieus event, maar het was ook erg gezellig. Er waren Deloitters mee uit verschillende lagen van de organisatie, van consultants tot managers, maar hiërarchie was er absoluut niet.

In de week na de Business Course werd ik gebeld door een recruiter van Deloitte. Zij stelde mij de vraag wat ik van de Business Course vond. Toen ik enthousiast reageerde, zei ze “Het enthousiasme is wederzijds en we willen je graag uitnodigen voor een laatste gesprek.”  Vervolgens heb ik nog met iemand uit het team van Risk Advisory gesproken voor tips. Tot slot had ik een klikgesprek en daarna hoorde ik dat ik was aangenomen. Alles was zo geregeld!

Momenteel werk ik als Consultant binnen CORE en werk ik aan een project bij een grote bank. Ik heb in korte tijd veel gezien en veel mensen leren kennen. Ik rouleer tussen IC, IT Risk en het Development Program R(x), maar mijn focus ligt vooral op het adviseren bij operationele risico’s.”

Deloitte Nederland

Acht vragen aan Emma Penthum over de Risk Advisory Business Course

  • Deloitte Nederland
  • 03 februari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven