De wereld rond in 12 uur – Een dag uit het leven van Mathilde Pluym

  • Mathilde Pluym
  • 02 april 2014
Mathilde

06:00 uur - Monaco
De wekker gaat. Buiten komt langzaam de zon op. De bootjes, die hier in de haven van Monaco liggen, worden mooi verlicht. Het beloofd weer een mooie dag te worden. Er zijn ergere plaatsen om vroeg op te moeten staan. Vandaag beloofd een lange, drukke en spannende dag te worden. Snel douchen, aankleden en eten zodat ik op tijd ben voor de video conference met Kuala Lumpur om 07:00 uur.

07:00 uur – Kuala Lumpur
Goedemiddag Kuala Lumpur. 6 hoofden verschijnen op het scherm en de meeting kan beginnen. Het is de tweede call met KL om de oplossing die voor het pilot land bedacht is te valideren. Werkt de oplossing ook voor jullie, of moeten we nog zaken aanpassen?

Al na de eerste minuut blijkt dat er bouwvakkers besloten hebben direct naast ons te gaan boren. We kunnen onszelf niet meer verstaanbaar maken. Snel een andere ruimte zoeken dus. Gelukkig verloopt deze validatie net zo succesvol als de vorige validatie sessie.

10:30 uur - Monaco
Nog een validatie meeting. Deze keer met Monaco. Dit is al weer de derde sessie met de groep. In de eerste sessie waren er erg veel emoties en discussies. Men had duidelijk een andere oplossing voor ogen. De tweede sessie verliep een stuk beter omdat we eerst begonnen zijn met een snelle evaluatie van de eerste sessie. Het idee dat emoties en eindeloze discussies wellicht niet helemaal bijdragen aan het behalen van het doel, werd door iedereen onderstreept.

Vandaag, de derde sessie, was een weer een top sessie. Goede input. Goede kritische vragen en aandachtspunten die de oplossing nog meer laat aansluiten op wat de organisatie nodig heeft.

13:00 uur – Lunch bij prins Albert in de achtertuin
De ochtend is voorbij gevlogen en eindelijk is het moment daar, lunch!! Het is vandaag prachtig weer, dus halen we een panini en een verse jus bij een lunchtentje in de buurt en eten onze lunch op ons vertrouwde plekje. In de zon genieten we van de bootjes in de haven, de blauwe lucht, het uitzicht op zee en het kasteel van prins Albert.

14:00 uur - Filmpje
Je hebt in het consulting vak vrij regelmatig dat je dingen voor het eerst doet. Zo vandaag ook. Een interview voor de camera. Elke projectleider is gevraagd te vertellen over zijn/haar project. Dit filmpje zal bij alle locaties vertoond worden zodat ze weten wat er op hen af komt.

Of ik alstublieft energiek en enthousiast een verhaal wil vertellen in hele korte zinnen. Na een paar pogingen kreeg ik de smaak te pakken en begin ik er zowaar plezier in te krijgen. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

15:30 uur - Houston
In Houston is de oplossing bij wijze van pilot geïmplementeerd. Elke week is er een call met Houston om de stand van zaken door te nemen. Door het team is er goede voortgang geboekt in het afhandelen van een paar lastige problemen. Another happy customer.

16:30 uur - Schiedam
Nog een validatie ronde, maar nu met Schiedam. Dit is de eerste ronde die wij met ze hebben. Dit betekent de oplossing van A tot Z doorspreken, vragen beantwoorden en een hele lijst met checks met ze doorlopen. Schiedam is super enthousiast over wat ze zien. Voor hen is het een geweldige stap in de goede richting.

19:00 uur – Moe maar voldaan
Wat een dag! Moe maar voldaan loop ik samen met een collega terug naar het hotel. Onderweg is er even een high five moment. Alle meetings zijn goed gegaan en voor een aantal landen is de validatie afgerond. Nu lekker uit eten….


Lunch spot:

Mathilde Pluym

Manager - Consulting

Mathilde Pluym is 32 jaar en sinds september 2012 in dienst van Deloitte Consultancy – SAP Service Line. Ze houdt van uitdagende projecten waarin een consultant het verschil kan maken. Zij woont in Rotterdam en houdt van koken. Vrienden en familie worden regelmatig uitgenodigd om de nieuw uitgeprobeerde gerechten te komen proeven onder het genot van goed glas wijn.

Werken bij Deloitte is topsport

  • Erik Van Vreumingen
  • 28 maart 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven