Een scriptie schrijven in de tijd van COVID-19

  • Ayan Rzayeva
  • 09 september 2020
Ayan

Een van de uitdagingen waarmee de financiële sector momenteel wordt geconfronteerd, is een verschuiving weg van de London Interbank Offered Rate (LIBOR) en andere IBOR's. Als onderdeel van mijn MSc-studie in Quantitative Finance, besloot ik mijn scriptie te schrijven over LIBOR-hervorming. Dit onderwerp heeft een hoge relevantie voor de financiële sector en dus ook voor Deloitte.

Op dat moment werkte Deloitte, en met name Financial Risk Management, aan een aantal projecten die verband hielden met de hervorming. Inzicht hebben in hoe de industrie met deze hervorming omgaat, zou aanzienlijk bijdragen aan mijn onderzoek. Daarom heb ik besloten om bij Deloitte te solliciteren voor een afstudeerstage. Een andere reden was om het totaalbeeld te begrijpen hoe het werk binnen Financial Risk is gestructureerd. Ik leerde al snel dat je als stagiair bij Deloitte ook kennis maakt met andere opdrachten dan alleen je scriptie.

Met welke uitdagingen ben je tijdens je scriptietraject geconfronteerd en hoe ben je daarmee omgegaan?

De grootste uitdaging tijdens mijn afstudeerproces is het feit dat ik het schreef in de periode van intelligente lockdown vanwege COVID-19. Het was moeilijk om geen live sociale interactie te hebben met mijn collega's. Deloitte heeft haar arbeidsomstandigheden echter met succes aan de situatie aangepast. Als stagiair beschikte ik over alle benodigde tools om mijn onderzoek op tijd af te ronden. Daarnaast had ik wekelijks telefoontjes met mijn scriptiebegeleider van Deloitte en mijn coach om de voortgang van mijn scriptie te bespreken. Ook organiseerden we dagelijks koffiegesprekken met andere collega's om (virtueel) verbonden te blijven met het team.

Elke collega bij Deloitte is uniek en erg interessant om mee te praten.

Hoe is je expertise gegroeid tijdens je tijd bij Deloitte?

Het schrijven van mijn scriptie bij Deloitte heeft me aanzienlijk geholpen bij het verbeteren van mijn onderzoeksvaardigheden, zoals kritisch denken, het analyseren van veel informatie uit verschillende bronnen, het ondersteunen van argumenten met gegevens en nog wat andere vaardigheden. Tijdens het onderzoek heb ik veel geleerd over de hervorming, de methodologie en het gebruik ervan in de industrie. Na het afronden van mijn scriptie kreeg ik de kans om werkervaring op te doen bij Financial Risk Management door te helpen met enkele projecten en proposities. Alle kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens het schrijven van mijn scriptie hebben mij veel geholpen bij het werken aan LIBOR-gerelateerde opdrachten.

Hoe heb je je privéleven gecombineerd met je tijd bij Deloitte?

Ik kwam erachter dat werken bij Deloitte niet beperkt is tot alleen werken; je krijgt ook nieuwe kennissen en bouwt langdurige vriendschappen op. Sociale evenementen op ons kantoor in Amsterdam, The Edge, zijn een geweldige manier om buiten de werkuren in contact te komen met je collega's. Elke collega bij Deloitte is uniek en erg interessant om mee te praten. Ik vond het leuk om zoveel leuke en aardige mensen te ontmoeten. Dit zijn ook de aardige mensen met wie ik het leuk vind om mee samen te werken. Helaas waren vanwege COVID-19 alle live sociale evenementen geannuleerd; FRM organiseerde echter wekelijkse zoomborrels en enkele sessies met virtuele pubquizzen. Door al deze initiatieven voelde ik me een deel van het team, zelfs tijdens de lockdown.

Ayan Rzayeva

Graduate Thesis Intern Financial Risk Management

In March 2020 I joined the FRM team of Deloitte Netherlands as a graduate thesis intern to write my thesis on the IBOR reform as part of my Master program in Quantitative Finance at University of Amsterdam. During my internship I got all the necessary tools to perform my research and I gained insights into the world of financial risk.

Iedereen wil zich gewaardeerd en begrepen voelen

  • Deloitte Nederland
  • 23 juli 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven