Een strategisch werkveld kiezen na je studie dankzij een traineeship

  • Volkert Mencke
  • 19 maart 2020
Volkert

Afgelopen zomer ben ik na vijf jaar studeren afgestudeerd. Twee keuzevakken in mijn laatste studiejaar bestonden uit onder andere een consultancyproject. Dat beviel me erg goed. Hierdoor wist ik voor mijn afstuderen al dat ik de consultancy in wilde, door de afwisseling van projecten voor klanten in afwisselende industrieën. Bij een in-house dag bij Deloitte kwam ik met het S&O traineeship in aanraking. Voor iemand met een brede interesse als ik, dé manier om verschillende teams binnen Deloitte te leren kennen en mijn focus binnen consultancy verder te bepalen.

Drie afdelingen leren kennen in één traineeship

Het Deloitte Strategy & Operations traineeship bestaat uit drie rotaties van elk een half jaar. Samen met de vijf andere trainees in mijn lichting leer ik de afdelingen Business Model Transformation, Business Process Transformation en Supply Chain & Strategy beter kennen. Een mooie afwisseling van teams. met ieder hun eigen specialisatie.

In mijn ogen is dit traineeship de beste manier voor een vliegende start bij Deloitte na het studeren.

Mijn eerste rotatie: Business Model Transformation

In september begon het traineeship en startte ik in het Business Model Transformation team. Dit team houdt zich bezig met het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van business modellen en het optimaliseren van het kostenplaatje van bedrijven om toekomstplannen mogelijk te maken.

Het leuke aan Deloitte is dat je ook kunt meewerken aan projecten via de Deloitte Impact Foundation. Je stelt dan je kennis beschikbaar voor maatschappelijke projecten. Mijn eerste project was dan ook een pro-bono project voor een stichting. We hebben de stichting geholpen met haar plannen voor de komende drie jaar om nog meer kinderen te kunnen koppelen aan een mentor. De medewerkers waren erg onder de indruk dat we in korte tijd precies de pijnpunten konden vinden. Met hen hebben we vervolgens een plan gemaakt om deze aan te gaan.

Momenteel help ik een van de grootbanken haar productportfolio toekomstbestendig te maken. Dit in een team van Deloitte collega’s van verschillende afdelingen. Ieder met zijn eigen specialisatie, zo leer ik door hun achtergrond ook een hoop over IT-strategie en procesoptimalisatie. Daarnaast is dit een project met directe exposure naar de directie en het management van de bank. Ik vind het erg leuk om te zien dat ons project zo leeft binnen de bank, ook op managementniveau.

De volgende rotatie: Supply Chain & Strategy

Het project bij de bank is mijn laatste project bij het Business Model Transformation team. Ik heb gemerkt dat de focus van dit team erg aansluit bij mijn interesses en vorige opleidingen. Mijn volgende rotatie is bij het Supply Chain & Strategy team. Supply chain is niet mijn achtergrond, dus het zal een erg leerzame rotatie worden. Bovendien werkt het Supply Chain & Strategy team veel voor bedrijven in de consumer business industrie, waarover ik graag meer zou willen leren.

Eenvoudig kiezen wat bij je past

Met het traineeship bouw je snel een netwerk op binnen Deloitte, maar leer je bovenal welk team het beste bij je past. Leuk ook, dat er voor trainees speciale trainingen georganiseerd, als aanvulling op het standaard trainingscurriculum. Zowel voor het leren van nieuwe skills, als het delen van ervaringen. Met de mede-trainees bouw je ook snel een hechte band op: met zijn zessen hebben we al meerdere activiteiten ondernomen. In mijn ogen is het traineeship dus de beste manier voor een vliegende start bij Deloitte na het studeren!

Volkert Mencke

Strategy & Operations Trainee

Volkert (24) is S&O trainee en werkt tijdens zijn traineeship bij de afdelingen Business Model Transformation, Supply Chain & Strategy en Business Process Transformation. Volkert heeft een bachelor International Business Administration en voltooide de masters Finance & Investments en Strategic Management.

Johan adviseert MKB bedrijven: “Ze waarderen jouw bijdrage”

  • Johan Steendam
  • 13 maart 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven