Een succesvol netwerk voor vluchtelingen

  • Arjan van Dijk
  • 10 maart 2020
Arjan

Arjan van Dijk, Director Financial Advisory, houdt zich voornamelijk bezig met strategisch advies over arbeidsvoorwaarden en pensioen aan ondernemingen en pensioenfondsen. Hij zet zich ook in voor vluchtelingen, zoals Mustafa Tan. Sinds kort zijn Arjan en Mustafa zelfs collega’s.

Mustafa, Business Analyst bij Financial Advisory, werkte in Turkije in overheidsdienst tot de staatsgreep van 2016 alles veranderde. “Mijn vader, die hoogleraar was, werd ontslagen met de beschuldiging van deelname aan de staatsgreep hoewel hij geen wapen in zijn handen heeft gehad. Ik werd ontslagen omdat hij mijn vader was, vervolgens werd mijn vrouw ontslagen, waarna we moesten onderduiken. Daarna hebben we de stap gezet om het land te verlaten, een gevaarlijke onderneming met ons eenjarige zoontje.”

Via zijn broer, al eerder vanwege de staatsgreep naar Nederland gevlucht, kreeg Mustafa een flyer van New Dutch Connections (NDC). Deze organisatie koppelt vluchtelingen aan bedrijven. De Future Academy is opgezet door Arjan via de Deloitte Impact Foundation. Arjan: “NDC is onze partnerorganisatie en heeft flyers gemaakt over de Future Academy, zo kwam Mustafa met ons in contact.”

Het potentieel van vluchtelingen is zoveel groter dan vaak wordt gedacht. Mensen zoals Mustafa zijn niet alleen slim, ze hebben ook veel doorzettingsvermogen en zijn van toegevoegde waarde voor elk bedrijf.

Via dit programma volgen twintig in hun thuisland hoogopgeleide vluchtelingen, aansluitend bij het profiel van Deloitte, een traject van tien weken. In die periode krijgen ze een coach van Deloitte en een student als buddy, trainingen op het gebied van soft skills en allerlei presentaties. “De Future Academy is geen recruitment programma”, benadrukt Arjan, “maar wil vluchtelingen een netwerk bieden, inzicht geven in werken bij een groot (financieel) advieskantoor en actief meedenken over de toekomst van de deelnemer. Het potentieel van vluchtelingen is zoveel groter dan vaak wordt gedacht. Mensen zoals Mustafa zijn niet alleen slim, ze hebben ook veel doorzettingsvermogen en zijn van toegevoegde waarde voor elk bedrijf.”

“De presentaties geven een goed beeld van wat Deloitte doet, maar mijn zelfvertrouwen was niet voldoende om te kunnen solliciteren”, vertelt Mustafa. “Dankzij de soft skills training van NDC kreeg ik het geloof in mijzelf terug.” Mustafa is inmiddels een echte Deloitter, constateert Arjan. “Zijn enthousiasme en eerlijkheid opent deuren en dat gaat hem nog ver brengen. Je merkt dat hij Deloitte begrijpt en hoe de lijnen hier lopen.”

 

Hoe bevalt Mustafa het werken bij Deloitte? “Eerst moest ik wennen aan een nieuw land en aan de taal, nu voel ik mij thuis. “Ik moest leren om goed met mijn tijd om te gaan en hoe je alles het beste kunt regelen en plannen. Mijn collega’s steunen me en hebben begrip voor mijn verhaal. Het is niet makkelijk voor een vluchteling om alles open te vertellen, maar ik kan hier authentiek mezelf zijn en dat vind ik belangrijk. Het was altijd mijn droom om iets kunnen bijdragen aan de maatschappij en dat is gelukt. Dankzij dit programma voel ik me gerespecteerd.”

Arjan: “Er is binnen Deloitte veel enthousiasme om te coachen, om presentaties te geven en om bij te dragen aan het welzijn van anderen. Tevens werken we samen met andere initiatieven, ook vanuit Deloitte US, om het onderwerp vluchtelingen de juiste aandacht te geven. Aandachtspunt is bijvoorbeeld hoe je moet omgaan met de instroom én behoud van zoveel maar ook divers talent. Het zou het hele jaar door aandacht voor moeten zijn, en daarin kan Deloitte nog stappen zetten. Het begint met aandacht voor de potentie van vluchtelingen, en daarin is NDC vooruitstrevend."

Als je divers en creatief wilt worden, moet je ook de kans geven aan mensen met een ongebruikelijke achtergrond zoals ik. Het kan een stukje van de puzzel zijn dat een team compleet maakt.

Mustafa vult aan: “Als je divers en creatief wilt worden moet je ook de kans geven aan mensen met een ongebruikelijke achtergrond zoals ik. Het kan net een stukje van de puzzel zijn dat een team compleet maakt.” Arjan: “Dat is echt diversiteit. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, het gaat erom dat je iets wilt en je netwerk gebruikt.”

Wat mist Mustafa eigenlijk het meest van Turkije? “Mijn muzikantenvrienden. Ik speel nu gitaar met enkele andere vluchtelingen en we zijn bezig met het opzetten van een ‘refugee band’, dat geeft me energie. We zijn net begonnen, maar een keertje optreden bij Deloitte? Wie weet!”

Arjan van Dijk

Director Financial Advisory

Arjan van Dijk, director Financial Advisory, houdt zich voornamelijk bezig met strategisch advies over arbeidsvoorwaarden en pensioen aan ondernemingen en pensioenuitvoerders. Hij is voor de tweede keer werkzaam bij Deloitte en zet zich ook in voor de ToekomstAcademie.

Werken als Campus Recruiter bij Deloitte

  • Liza te Gussinko
  • 26 februari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven