Een terugblik op de geslaagde Intern Talent Day

  • Mariëlle van Gelder
  • 20 januari 2012

Het is 06.00 uur, 30 november 2011, de wekker gaat af. Versuft vraag ik mij waarom die wekker zo vroeg staat, maar als snel is het duidelijk, vandaag is de Intern Talent Day in Amsterdam! Het belooft een mooie en inspirerende dag te worden voor alle pre-jobbers van Deloitte. De verwachtingen zijn bij mij dan ook hoog.

Eenmaal aangekomen in de Beurs van Berlage te Amsterdam wordt de dag onder het genot van een kopje koffie geopend, en uiteraard zoals men verwacht in het beursgebouw van Nederland: met een gong. We beginnen met de workshops. Workshops waarbij onze softskills worden bijgeschaafd, zoals het geven van een goede powerpitch en het improviseren tijdens een presentatie, maar ook workshops die je helpen je te managen naar je doelen en dromen. De sfeer tijdens de workshops is top! Er wordt veel gelachen en iedereen doet enthousiast mee. Nieuwe contacten zijn zo al snel gelegd.

In de middag worden de spieren van de pre-jobbers goed los gemaakt door middel van een dansact. Dit is ook nodig, want na deze act begint The Game. Met behulp van walkie-talkies rennen we van de ene kant van het Beursgebouw naar de andere kant, waarbij we met samenwerking binnen ons team tot de juiste oplossing moeten komen. Natuurlijk heeft iedereen maar       1 doel: winnen! Na de speurtocht vindt het slotstuk plaats van The Game: de pubquiz. Onder het genot van een wijntje of een biertje worden we flink aan de tand gevoeld over onze algemene kennis, maar uiteraard nog belangrijker: onze Deloitte kennis.

Na enkele spannende minuten mag ik mij een van de winnaars noemen! Een geweldig moment, want de prijs is niet mis: we gaan indoor skydiven!

Uiteraard wordt de dag afgesloten met een gezellige borrel en een walking dinner. Ook het netwerken gaat nog even door.

Ik denk dat ik namens alle pre-jobbers kan spreken van een erg geslaagde dag, waarbij we veel hebben geleerd, nieuwe contacten hebben gelegd en veel hebben gelachen. Deloitte, bedankt!

Kijk voor de foto’s in het album op Facebook of bekijk het filmpje op Youtube voor een impressie van de dag.

Mariëlle van Gelder

Werkstudent

Mariëlle van Gelder studeert op dit moment Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is bezig met de laatste vakken van haar master. Naast haar studie is ze twee dagen per week werkzaam op de btw-afdeling in Rotterdam als werkstudent.

‘Proeven aan Deloitte’, de brug van mijn studentenleven naar het begin van mijn carrière

  • Lisa Kroes
  • 17 januari 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven