Een terugblik op het Deloitte Student Open 2012

  • Steef van Kuijen
  • 05 december 2012

Dit jaar werd voor de derde keer het Deloitte Student Open georganiseerd. Het was voor mij de eerste keer dat ik als Business Analyst van Deloitte Pension Advisory meedeed aan dit golftoernooi. Het driedaags evenement vond plaats op het complex van BurgGolf Purmerend, een zeer leuke golfbaan voor dit evenement.

Ik werd op een zonnige zaterdag om 09:30 op de eerste tee van Burggolf Purmerend verwacht. Na een spetterend Young FAS event in de Groote Industrieële Club te Amsterdam de avond hiervoor stond er weer een leuk evenement op het programma. Het klikte direct met mijn flight-genoten (zo wordt een groepje golfers genoemd) die de dag ervoor het openingsfeest van het Deloitte Student Open hadden bijgewoond. Ik merkte dat dit toernooi een leuke gelegenheid is om golf te combineren met een studentikoos ontspannen sfeer.

Mijn flight bestond uit een student Marketing en één oud-student bedrijfskunde die beide niet veel affiniteit hadden met mijn vakgebied (pensioenadviseur). Bij het noemen van pensioen of pensioen gerelateerde zaken als ‘heb je wel eens nagedacht over de invloed van het Pensioenakkoord op jouw pensioen, en weet je al tot welke leeftijd jij minimaal door moet werken?’ deed de opmerking ‘dat zijn dingen om me later druk over te maken’ het onderwerp snel veranderen naar zaken waar de ‘student’ momenteel geïnteresseerd in is. Toch bleken mijn teamgenoten een onderdeel van mijn werkzaamheden, namelijk de complexiteit van een pensioenwaardering wel degelijk te kunnen waarderen. Het bepalen van de contante waarde van een pensioenvoorziening waarbij veel verschillende variabelen, zoals pensioenleeftijd, inflatie, rekenrente, sterftekansen en andere demografische factoren van invloed kunnen zijn, vonden ze een uitdagende opdracht. Zeker toen ik ze vertelde in hoeverre de politiek invloed kan uitoefenen op deze verschillende variabelen en welke gevolgen dit heeft voor bijvoorbeeld de jaarrekening van ondernemingen, werd er aandachtig geluisterd.

De 4 uur die we over de 18 holes deden, waarbij de zon hoog aan de hemel stond en waarbij de baancondities uitstekend waren, werden vanzelfsprekend ook gebruikt om ‘studentenonderwerpen’ zoals wereldreizen, relaties en studentenfeestjes te bespreken. Na afloop van de gezellige ronde was een drankje op het terras welverdiend en konden we de opgedane ervaringen in de baan delen met andere studenten en Deloitte professionals. En zoals wel vaker kom je als oud-competitie golfer relatief veel bekenden tegen die ergens in het noorden of het zuiden van het land studeren. Met een behoorlijke groep topgolfers en oud-competitie golfers besloten we vanaf het terras mee te doen aan een neary contest voor Stichting Doe-Een-Wens. Het competitie element van winnen was duidelijk aanwezig bij de topgolfers en oud-competitie golfers, wat er in ieder geval voor zorgde dat de financiële bijdrage voor Stichting Doe-Een-Wens alsmaar groter werd.

Steef van Kuijen

Business Analyst Pension Advisory

Na zes jaar studeren en een mastertitel in Finance zocht Steef van Kuijen zijn eerste baan op het gebied van M&A. Tijdens een gesprek met een Deloitte-recruiter kwam hij erachter dat Pension Advisory misschien beter bij hem paste. Inmiddels is Steef vastbesloten een expert in pensioenadvies te worden.

Een kijkje in de keuken van de afdeling 'Reputation' bij Deloitte - deel 1

  • Deloitte Nederland
  • 03 december 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven