Een uitdagende start op het gebied van Supply Chain Strategy!

  • Eva Vis
  • 15 januari 2014

Mijn eerste project voor Deloitte ging al snel van start. Al na twee weken mocht ik samen met mijn Australische collega Sarah afreizen naar een klein dorpje in België. Er gebeurt hier meer dan je zou verwachten, want het European Logistics Center van een wereldwijd opererende retailer is hier gevestigd. Er ligt een grote campus met vier enorme warehouses. Per boot worden alle producten aangeleverd om de Europese markt te bedienen: een groot en uitdagend logistiek proces om alle leveringen op tijd op de juiste locaties te krijgen.

Waarom waren Sarah en ik daar? Het bedrijf is aan het groeien en verwacht de komende jaren nog verder te groeien. Om de huidige service levels te handhaven is er een extra warehouse nodig. Daarnaast wordt de online markt steeds groter, wat vraagt om meer complexe operaties binnen het warehouse. Klanten bestellen ineens één shirt en één paar schoenen in plaats van een hele collectie kleding. Om maar niet te beginnen over de producten die geretourneerd worden, omdat het toch niet helemaal de goede maat was.

Bij het ontwerp en de bouw van een nieuw warehouse komt veel kijken. Verschillende werkstromen doen allemaal een bijdrage en samenwerking is cruciaal om het project tot een succes te maken. Zo is er een team dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de bouwconstructie van het warehouse. Een ander team houdt zich bezig met de inrichting van operationele processen binnen het warehouse. Dit team werkt nauw samen met het team dat de specificaties bepaalt van Materials Handling Equipment (MHE). Inkoop van MHE en het uitbesteden van de bouw naar een contractor wordt gedaan door een team van inkopers. Als laatste zijn er nog teams voor IT implementaties en Sustainability.

Al met al een groot projectteam met verschillende deliverables. Aan Deloitte de taak om de klant te helpen bij het opzetten van hun project organisatie zodat zij de komende jaren alle processen en werkstromen kunnen beheersen en uitvoeren om de bouw van het nieuwe warehouse te realiseren.

In twee maanden tijd heb ik erg veel geleerd. Ook de komende tijd ziet er goed uit. Na een geslaagde Consulting Christmas Party op een cruiseschip in Amsterdam volgt binnenkort de New Hire Week in de Ardennen. Daarna begint mijn nieuwe project over inkoop bij een ander groot internationaal retail bedrijf.

Eva Vis

Business Analyst - Supply Chain Strategy

Eva heeft gestudeerd aan de Universiteit Twente. Ze is BSc in Toegepaste Wiskunde en MSc in Industrial Engineering & Management. Bij Deloitte Consulting heeft Eva gevonden wat ze zocht: afwisselend werk door verschillende projecten, aansluiting op haar studie binnen de Supply Chain Strategy service line, veel contact met klanten, veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en een internationale carrière. In haar vrije tijd doet ze aan waterpolo en zeilen.

Het idee achter de ‘Lanceer’ campagne

  • Deloitte Nederland
  • 14 januari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven