Een unieke kans om Deloitte en alle Tax-disciplines te leren kennen

  • Deloitte Nederland
  • 09 februari 2011
Deloitte

Toen ik de mail over de Ideale Bijbaan las, dacht ik gelijk: ‘dit is een mooie kans!’ 1 dag in de week werken, ontdekken welke fiscale discipline het best bij mij past en de mogelijkheid om Deloitte te leren kennen. Gelukkig was het enthousiasme wederzijds en ben ik in 2009 aan de Bijbaan begonnen.

De eerste periode (à 10 weken) ben ik begonnen op de Global Employer Services afdeling in Rotterdam. Ik had nog weinig ervaring met Loonbelasting, maar des te interessanter om te ontdekken wat er zoal op dit gebied speelt. Vervolgens ben ik in de tweede periode naar Cross Border Tax gegaan, wat zeer goed beviel. Het was leuk om te ontdekken dat Internationaal belastingrecht en Vennootschapsbelasting mij het meest aanspreekt. Ik heb dan ook meerdere periodes bij Cross Border Tax in Rotterdam gezeten, alleen wel in andere teams.

Naast de mogelijkheid om te ontdekken welke fiscale disciplines het best bij je passen, is het vooral erg leuk om meerdere mensen van Deloitte te ontmoeten. Je wordt direct voor 10 weken opgenomen in een team. Dus als er borrels waren op de dag dat je werkt, ga je gewoon mee! Verder wordt tussen elke periode in een ‘wisseldag’ georganiseerd, waar je tijdens een activiteit de mede-Bijbaners ontmoet en Deloitters van Eindhoven/Rotterdam/Amsterdam. De manier om ervaringen uit te wisselen en je begeleider voor de volgende periode te ontmoeten. Verder ben ik ook nog een periode naar de Nationale Markt in Eindhoven gegaan, waar inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting en Schenk-en Erfbelasting aan bod komt.

Na de vijf periodes wist ik het zeker; het werd Cross Border Tax! De keus om bij Deloitte te blijven was snel gemaakt. Doordat je vijf teams ziet in een jaar en mede door de wisseldagen nog meer mensen van Deloitte leert kennen, had ik een goed beeld gekregen van de mensen en de sfeer bij Deloitte. Per 1 november 2010 ben ik begonnen als analyst bij Cross Border Tax in Amsterdam en dit bevalt uitstekend. Ik kan iedereen dan ook van harte aanbevelen om zich aan te melden voor de Ideale Bijbaan, want dit is echt een unieke kans om Deloitte en alle Tax-disciplines te leren kennen!

Margriet Kamp
Deloitte Tax
Oud-Ideale Bijbaner nu: Analyst Tax

Deloitte Nederland

Waarom de iPad het goed doet in de zakelijke markt

  • Deloitte Nederland
  • 07 februari 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven