Een vliegende start in de snelkookpan van Restructuring Services

  • Jeroen Beemster
  • 09 maart 2015

Een HBO Technische Bedrijfskunde, een WO Bedrijfskunde richting strategie en werkervaring binnen controlling en een kredietbeoordelaar. Je kan wel zeggen dat mijn ervaring en interesses liggen bij vele aspecten van de bedrijfsvoering. Ik was dan ook zeker verbaasd om een baan te vinden waar al deze aspecten samen komen. Binnen Restructuring houd ik me nu bezig met de financiën van de klant maar vorm ik me ook een mening over zijn strategie en bedrijfsprocessen. Gaaf!

De snelkookpan
Op dit moment zit ik aan het eind van mijn vierde maand als Consultant bij Deloitte Restructuring Services maar door alles wat ik al gedaan heb voelt het alsof ik hier al een jaar zit. Binnen Restructuring Services houden we ons bezig met bedrijven die in de financiële moeilijkheden zitten en dat is te merken ook, er is geen tijd te verliezen.

In mijn eerste project was de boodschap: De bank heroverweegt de tientallen miljoenen financiering van de verlieslatende klant en is enkel bereid om de financiering door te zetten als Deloitte de toekomstplannen verifieerd en beoordeeld. En o ja, binnen drie weken!

De volgende dag stonden ik en twee collega’s al bij de klant, met als eerste uitzoek vraag of de klant überhaupt wel genoeg geld heeft om de drie weken te overbruggen – gelukkig wel. In de daarop volgende weken hebben wij, tot tevredenheid van de bank en klant, een goed overzicht weten te krijgen van de financiële situatie van de klant maar ook nog eens een mening kunnen geven over zijn strategie en processen. Het leuke hieraan is dat ik als consultant – en meest junior in het team – me niet alleen bezig heb gehouden met cijfertjes en berekeningen maar dat ik ook werkelijk met de financieel directeur aan tafel heb gezeten om hem te bevragen over de onderbouwing van de cijfers en strategie.

Intensief samenwerken en snel leren
Door de hoge urgentie achter de projecten en de noodzaak tot intensieve samenwerking met de klant heb ik tot nu toe vaak op locatie gezeten. Concreet betekende dit dat we op het kantoor van de klant in de kamer naast de financieel directeur zaten zodat we direct de vragen konden afstemmen. Dit geeft een bijzondere dynamiek omdat je voor elke project intensief samenwerkt met andere mensen. Geen project is hetzelfde en doordat de klanten uit totaal verschillende markten komen is de opdracht elke keer anders.

Als consultant werk je in een team eigenlijk altijd samen met meer senior collega’s waardoor je ontzettend veel leert. Het is echter niet zo dat ik daardoor alleen simpele klusjes krijg, integendeel. Opvallend vind ik de hoge mate van verantwoordelijkheid die ik nu al heb gekregen. In mijn eerste opdracht heb ik zelfstandig delen van de analyse geschreven terwijl ik nu bij een klant verantwoordelijk ben voor de implementatie van een korte-termijn cash flow model. Ik durf mezelf al een beetje een expert te noemen in dat model, en dat binnen vier maanden!


Lijkt het je ook leuk om verantwoordelijkheid te nemen en met je uitgebreide analyses bedrijven in moeilijkheden verder te helpen? Kijk dan even bij de vacatures en misschien word je wel me nieuwe collega!

Jeroen Beemster

Restructuring Services – Consultant

Jeroen Beemster heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat hij is begonnen bij Deloitte Restructuring Services heeft hij gewerkt op de afdeling controlling bij een leasemaatschappij en als financial analyst bij een kredietbeoordelaar in Londen.

Van een klein, jong ontwerpbureau naar Deloitte Digital. En geen seconde spijt!

  • Frank van de Ven
  • 08 maart 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven