Een volgende stap

  • Jeroen Ulrich
  • 09 november 2011

Het heeft lang geduurd voordat ik de stap heb durven zetten. Een nieuwe baan. Krijg ik wel net zulke leuke collega’s? Wil ik de overgang maken van iemand die zijn werkgever en de inhoud van werkzaamheden door en door kent, naar iemand die als onwetende alles opnieuw moet leren? Kan ik wel wennen aan de reisafstand, want elke dag lekker op de fiets blijft toch ook heerlijk? Kan ik de overstap maken van een kleine organisatie naar de cultuur van een multinational? En zo heb ik mezelf nog een groot aantal vragen voorgehouden. De meeste mensen herkennen het wel. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. En dan zijn er ook nog alle goedbedoelde adviezen en ervaringen vanuit je omgeving die elkaar tegenspreken… Uiteindelijk ben ik toch in het diepe gesprongen, en heb de overstap gemaakt naar de groep System Integration, onderdeel van Deloitte Consulting.

System Integration verzorgt maatwerkoplossingen voor complexe IT vraagstukken. Wij organiseren, beheren en verzorgen de uitvoering van grote IT projecten, vaak in projecten met multidisciplinaire teams.
Inmiddels zijn de eerste twee maanden voorbij. Tijd om de balans op te maken.
De eerste dagen ben ik overladen met informatie over Deloitte. Zo leerde ik al snel de interne organisatie kennen en de verschillende procedures die gehanteerd worden. De inwerkprocedure was echt super! Ook de levering van hulpmiddelen zoals telefoon, laptop en auto verliep soepel zodat ik me kon focussen op de inhoud van de baan. Het eerste contact met directe collega’s was ook goed. Zeer diverse persoonlijkheden, maar allemaal even geïnteresseerd en blij dat je het team komt versterken.

Maar het belangrijkst blijft toch de inhoud van de werkzaamheden. Ik had het geluk dat ik vrijwel direct op een project geplaatst werd. Ik ben verantwoordelijk voor de technische implementatie van een product- en dienstencatalogus bij de Kamer van Koophandel. Deze catalogus wordt het bronsysteem van alle product gerelateerde informatie en ontsluit deze informatie naar de verschillende systemen binnen de kamer, waaronder het CRM systeem, financieel systeem en de website van de Kamer van Koophandel.

Hier wordt het pas echt duidelijk dat de verwachtingen die ik van Deloitte had klopten. Je werkt met slimme ambitieuze mensen samen die een kwalitatief hoogwaardig product willen leveren. Ik werd niet beschouwd als iemand die net kwam kijken, maar ze vertrouwden meteen op mijn kennis en ervaring.

En die extra reistijd? Die neem ik graag voor lief. Als de eerste maanden een afspiegeling zijn van mijn carrière bij Deloitte, dan denk ik dat ze voorlopig nog niet van me af zijn!

Jeroen Ulrich

Consultant technology

Jeroen is werkzaam bij consultancy in de system integration groep. Voorheen werkzaam als software developer bij Herke ICT Group.

Deloitte NHW: met beide benen op de grond

  • Thomas Aler
  • 02 november 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven