Een vrije val voelt dus zo!

  • Suzanne Schouten
  • 16 maart 2012

Uit mijn comfort zone
Tijdens de Intern Talent Day won mijn team dé pubquiz in de Beurs van Berlage. Als prijs kregen we een indoor skydive sessie aangeboden. 10 februari was het dan zover de grote, spannende dag. Marielle, Kim, Mohamed en ik kwamen wat bibberig de hal van het indoor skydiven binnen gelopen. We hadden er veel zin in, maar het was ergens toch ook wel spannend. Ik hou totaal niet van hoge hoogtes en word al helemaal zenuwachtig van onbekende dingen waar ik geen controle meer over heb. En daar is skydiven er een van! Was er een van.. inmiddels.

Helm op en gaan!
Nadat we ons in een pak hadden gehesen, kregen we een introductievideo te zien over hoe je je lichaam onder controle moet houden en wat je wel en beter niet kan doen in zo’n buis. Van te voren had ik al wat research gedaan op YouTube en een aantal forums op het internet bekeken. Ik wist daarom gelukkig een beetje hoe het te werk zou gaan. Vervolgens maakten we kennis met onze instructeur. Een aardige en spontane jongen die met wat grapjes onze zenuwen wat probeerde te doorbreken. Nadat alles was uitgelegd gingen we richting de windtunnel. Hup, haarnetje in, bril op, oordoppen in, helm op en gaan!

Ik was als laatste van de groep, ik het kon eerst de rest afkijken. Maar uiteindelijk was het dan ook mijn beurt. Ik stond voor de ingang van de tunnel en liet me voorzichtig voorover vallen. Ik kon nog net een grote schreeuw onderdrukken. Ok, rustig blijven.. doe maar gewoon wat je in dat filmpje ook zag. Ja, rustig aan.. benen iets omhoog, zorgen dat je je handen voor je kunt blijven zien.. en vooral: GENIETEN. Want zo’n gevoel krijg je zelden. Wat een ervaring!

Adrenaline kick
Al snel voelde ik dat dit eigenlijk helemaal niet eng was. De instructeur hield mij goed vast en gaf mij zo nu en dan instructies over mijn houding. Vooral zijn duim heb ik veel gezien: teken dat het goed ging. Na één minuut werd ik weer naar de uitgang geblazen en stond ik nog shakend van de adrenaline weer op de grond. Wat was dit GAAF! Heb ik me hier zo druk om gemaakt? Hierna volgde nog vier sessies van één minuut zweven. Steeds iets hoger en steeds minder vastgehouden door de instructeur. Dit voelde wel heel cool en met een big smile zweefde ik door de buis.

Ik kijk terug op een fantastische ervaring en zal hier ook nog lang aan terug denken. Zeker als ik mijn certificaat aan de muur zie hangen, denk ik: dit zouden meer mensen moeten doen! En vanaf nu weet ik hoe een vrije val voelt. Zo dus!

Suzanne Schouten

Stagiaire

Ik ben 3e jaar studente Bedrijfskunde. Sinds september 2011 werk ik als stagiaire bij het Online Employer Branding team bij Deloitte in Amsterdam. Spontaan – vrienden – reizen – Amerika

Deloitte REA, een jaar na dato

  • Pieter-Bart Visscher
  • 14 maart 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven