Een werkweek bij GES

  • Marijn Klootwijk
  • 06 mei 2014

Maandag
De (trein) reis gaat naar kantoor Amsterdam voor deel drie van de cursus “Move on Up” voor senior consultants. Deze cursus wordt door Deloitte aangeboden aan iedereen die onlangs promotie heeft gemaakt naar de functie senior consultant en heeft als doel je verder te begeleiden naar de volgende functiegroep (manager). Hiervoor zijn de onderwerpen ‘Coaching Fundamentals’ en ‘Teams & Leadership’ behandeld. Vandaag staat het onderwerp ‘Commercial Awareness’ op het programma. De cursus wordt verzorgd door een collega van de afdeling Audit, die ons een kijkje in de keuken geeft van hoe een groot auditproposal tot stand komt.

Dinsdag & woensdag
Dinsdag en woensdag werk ik gewoon op kantoor. Met GES zitten wij op de 22ste verdieping van de Maastoren in Rotterdam. Met uitzicht op de Maas, Erasmusbrug en de Euromast werken wij in het advies-team van GES voor met name grote internationale klanten. Wij adviseren werkgevers over de fiscale (on)mogelijkheden als zij buitenlands personeel naar Nederland willen halen of Nederlands personeel naar het buitenland uitzenden. Ook adviseren wij over de sociale zekerheidspositie van de werknemers. Buiten deze internationale problematiek bestaat ons werk ook uit advisering over nationale vraagstukken zoals bijvoorbeeld de werkkostenregeling.

Als senior consultant zorg je veelal dat de werkstudenten, analysten en consultants van voldoende werk zijn voorzien en begeleid je hen met de dagelijkse werkzaamheden. Nadat een advies door hen is opgesteld is het de senior consultant die de eerste review verzorgt, waarna het goedkeuring aan een manager wordt gezonden.

Donderdag
Na de reguliere werkdag komen ’s avonds ongeveer 40 studenten van de Erasmus Universiteit op bezoek in de Maastoren. De studenten zijn allemaal als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Belastingwinkel Rotterdam. Op de 44ste verdieping, met panorama view over de stad, verzorgen twee jonge collega’s een college over het M-Biljet (Migratie-biljet). Samen met een Senior Manager dien ik deze avond als back-up. De collega’s die de presentatie verzorgen zijn één tot twee jaar geleden via de Belastingwinkel bij Deloitte terecht gekomen, dus zo snel kan het gaan. Na afloop volgt de borrel.

Vrijdag
Op vrijdag sluit ik de werkweek af waar deze is begonnen: kantoor Amsterdam. Van onze collega’s in Londen hebben wij het verzoek gekregen om een zogenoemde ‘exit-meeting’ te organiseren voor één van hun klanten met een vestiging in Nederland. Een Nederlandse werknemer wordt uitgezonden naar een land in Afrika en ik praat de werknemer vanuit Nederlands perspectief bij over de fiscale gevolgen van deze uitzending en de sociale zekerheidspositie. 

Marijn Klootwijk

Senior Consultant - Global Employer Services

Marijn Klootwijk werkt sinds 2011 bij Deloitte. Hij heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden.

On the job: Stage binnen Deloitte

  • Marnix Ruitenbeek
  • 01 mei 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven