Eindelijk in Australië

  • Deloitte Nederland
  • 06 juni 2011
Deloitte

12 januari schreef ik het al in mijn eerste blog… ik kreeg de kans om de University of Western Sydney (Australië) te ondersteunen bij hun onderzoek en om een aantal trainingen te geven. Hier mijn eerste Blog over mijn ervaringen in het zonnige Australië.

Na een lange reis en met behoorlijk wat vertraging ben ik dan toch in Australië aangekomen. Meteen naar Adelaide doorgevlogen om daar mee te kunnen doen aan de conferentie van de Australian and New Zealand Academy of Management. Een onderdeel van deze conferentie is een aantal workshops voor PhD studenten en ik kreeg de kans om aan een aantal van die workshops mee te doen. Door de vertraging had ik helaas een dag moeten missen, maar aangekomen op het vliegveld stond er al een ontvangst comité voor me klaar om me naar het diner te vergezellen. Geen tijd voor een jetlag dus! Het diner was uiteraard een echte Australische BBQ buiten (is toch wel wat anders dan in de kou). Het werd een geslaagd etentje met studenten en academici van over de hele wereld die naar allerlei verschillende onderwerpen onderzoek doen! Erg leuk om veel van de mensen waar ik twee jaar geleden mee gewerkt had weer terug te zien.

De volgende dag was een dag vol interessante workshops met interessante discussies. Zoals de vraag hoe je toch up to date kunt blijven over alle informatie die er te vinden is op het internet zonder er in te verdrinken. De workshop die ik zelf het interessantste vond was de workshop over mentoring. Hier werd benadrukt en ook onderbouwd door studies hoe belangrijk het is voor je carrière om een goede mentor te hebben. Deze onderzoeken waren gedaan in de academische wereld maar zijn naar mijn idee erg vergelijkbaar met de werkomgeving van Deloitte. Ook bij Deloitte is het belangrijk om iemand te hebben die je kan helpen de organisatie beter in te zien en een netwerk op te bouwen en uiteraard natuurlijk zijn of haar ervaringen uit kan wisselen en tips kan geven. Aangezien er allemaal verschillende nationaliteiten in de zaal zaten, ontstond er een interessante discussie over hoe je een goede mentor zou kunnen kiezen en aan welke eisen een goede mentor zou moeten voldoen. Ik denk bij mentor meteen aan de counselor die je allemaal toegewezen krijgt zodra je begint met werken. Echter bleek dat voor voornamelijk de Australiërs een belangrijke eis is dat een mentor onafhankelijk moet zijn. Aangezien bij Deloitte de counselor ook een belangrijke invloed heeft in jouw evaluatieproces komt die onafhankelijkheid in het geding en zou een counselor dus niet de meest geschikte mentor kunnen zijn. Is natuurlijk wel iets om even over na te denken als Deloitte.

Na de workshops was het weer tijd voor een diner. Tijdens mijn vorige reis naar Australië had ik al ontdekt dat eten een belangrijke rol speelt in de Australische cultuur. Veel netwerk en sociale activiteiten vinden plaats tijdens het eten en het eten is dan ook altijd goed geregeld. Zo ook weer deze keer, na een heerlijk diner was het tijd om naar “party central’ te gaan aangezien er tijdens zo een conferentie niet alleen maar wetenschappelijke activiteiten zijn, mooi om de onderzoekers ook op zo een manier te leren kennen. Na een mooie nacht was het helaas alweer het einde van het programma. Gelukkig hadden we nog de tijd om de volgende dag de stad en de omgeving wat beter te ontdekken. Na een mooie dag in de uitgestrekte wijngaarden van Adelaide was het dan weer tijd om te vertrekken met als volgende bestemming……Sydney! In mijn volgende blog meer over mijn belevingen in Sydney!
 

 

Floor Cornelissen
Business Analyst
Deloitte Consulting

 

Deloitte Nederland

Lets’ blog!

  • Deloitte Nederland
  • 01 juni 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven