Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
Lino

“Interessant natuurkunde, dat hoor je niet vaak.” Is een veelgehoorde zin als ik mij voorstel bij collega’s. Waar ik mij in de collegebanken bezig houd met de kromming van de ruimtetijd en met wat voor geweld een supernova zich toont op een telescoop, ben ik op kantoor vooral bezig met het geweld van Excel sheets en de ontwikkelingen in het pensioenlandschap. Hoewel dit op het oog niet de meeste overlap heeft, kan ik mij goed uit de voeten met mijn achtergrond.

Na een intensieve sollicitatie werk ik sinds mei twee dagen per week bij Deloitte Benefits & Pension Advisory. Een afdeling die zich bezighoudt met alles omtrent pensioenadvisering. Een interessant vakgebied dat mijn horizon continu verbreedt en waar ik veel vaardigheden verscherp. Waar een van mijn natuurkunde professoren het verdacht vindt als iemand een presentatie houdt in een pak, is een net uiterlijk en het technische met “zachtere” vaardigheden verbinden juist een van de kerntaken bij Deloitte. Dit komt samen op de pensioen afdeling, waar aan de ene kant waarderingen van pensioenen worden gedaan en aan de andere kant mensen worden geïnformeerd bij een verandering in hun pensioenregeling.

Saai is een onbekend fenomeen in mijn werk. Het ene moment bereken ik een voorziening voor een ondernemer, het andere moment werk ik mee aan een presentatie. Ik krijg vrijheid bij het schrijven van mijn bijdragen en leer veel van de feedback. Tijdens mijn studie is er niet veel aandacht voor presentaties en het schrijven van stukken, ik merk dat ik daar nu meer oog voor heb. Ik heb het gevoel dat mijn impact er toe doet en dat er ruimte is om te leren. Er komt veel meer bij kijken dan ik vanachter mijn natuurkundeboeken had kunnen bedenken en ik ben blij dat ik de kans krijg om dit te ervaren.

Tegelijk maakt de interactie met collega’s het werk erg leuk. Tijdens de koffiepauzes en de vrijdagmiddagborrels leer je ze al snel kennen. Deze zomer was er de jaarlijkse Summer party, een hoogtepunt tot in de kleine uurtjes. Met een zomertrip op de agenda en een teamuitje dat net geweest is kan ik zeggen dat ik mij op mijn plek voel.

Een greep uit de waarden van Deloitte die me erg aanspreken zijn innovatie en ambitie, zo ontwikkelt mijn afdeling in samenwerking een chatbot en staat er een Nuna (auto op zonne-energie) in ons kantoor. Zo blijft Deloitte werken aan haar positie als prettige werkgever. De mensen zijn ambitieus, werken hard en er is plezier op de werkvloer.

In mijn werk is mijn analytische achtergrond een voorsprong, details bij een berekening vallen op en abstract redeneren helpt bij het opstellen van stukken. Pensioenen zijn geen onbekende beestjes meer, ik heb er in korte tijd veel over en van geleerd.

Na het opschrijven van mijn ervaringen word ik enthousiaster over mijn werk, ik hoop je aangestoken te hebben met eenzelfde gevoel!

Lino Kragtwijk

Werkstudent Benefits & Pension Advisory

Lino is werkstudent bij Benefits & Pension Advisory. Hij is bezig met zijn master natuurkunde aan de UvA binnen de GRAPPA track, wat zich bezighoudt met zwarte gaten en andere verschijnselen in de ruimte. In zijn vrije tijd speelt hij graag lacrosse.

Haal het beste uit jezelf en je carrière: dé Deloitte Tax Business Course

  • Jasper Hodiamont
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven