Elke dag een uitdaging!

  • Rogier van de Wetering
  • 15 augustus 2013

Ik werk al sinds december 2005 bij Deloitte Consulting. Na mijn studie informatiekunde aan de Universiteit Utrecht en Melbourne University, ben ik bij Deloitte terechtgekomen bij de groep Financial Management & Control, wat inmiddels CFO-Services is geworden. We richten ons op de financiële functie en bedrijfsvoering van private en publieke organisaties en helpen bestuurders, managers en senior medewerkers bij het uitrollen van verbeterprogramma’s en innovatieprojecten. Gezien de complexiteit van de meeste programma’s komt er vaak de nodige proces en IT-kennis bij om de hoek kijken en dat maakt het uitdagend!

In mijn huidige rol als manager bij Deloitte ben ik eindverantwoordelijk voor verschillende projecten in het publieke domein (primair Zorg en Onderwijs), waarbij ik samen met enthousiaste en gedreven collega-adviseurs projecten veelal van begin tot eind uitvoer: van probleemstelling tot invoering van de verbetervoorstellen. Aan mij de taak om projecten in goede banen te leiden, met opdrachtgevers af te stemmen, samen met collega’s de lijnen uit te zetten en vaak toch ook zelf nog inhoudelijk werk verrichten; dat vind ik ook leuk om te doen.

Voordat je een project start gaat er vaak een commercieel traject aan vooraf. Dit doe je vaak niet alleen, maar juist samen met een team en betrokken partners of directors. Vanuit verschillende hoeken kunnen (klant)aanvragen binnenkomen. Zo kan het gaan om een openbare aanbesteding, je kunt direct worden benaderd door klanten (uit je eigen netwerk), of via ander collega’s die inschatten dat het onderwerp goed bij je past. Juist dit soort elementen maken dit werk zo leuk en uitdagend. Soms denk je het even rustig te hebben en vervolgens stromen de aanvragen binnen…daar gaat je weekend denk je dan. In de praktijk valt dat vaak best mee. Je kunt als manager en projectleider goed je eigen tijd plannen en managen. Dat laatste is niet alleen essentieel voor jezelf, maar misschien nog wel meer voor je team(s), omdat je altijd meerdere deadlines tegelijk hebt. Dit vormt dan ook een echte succesfactor op grote verandertrajecten.

Binnen Deloitte wordt er veel aandacht besteed aan leuke events en uitjes. Zo is er altijd het jaarlijkse ski-event waar elk jaar meer collega’s mee naar toe gaan, en zijn er diverse consultingfeesten en bijeenkomsten. Dat is ook belangrijk, om naast het harde werken ook afleiding en ontspanning te hebben. Kortom werken bij Deloitte is uitdagend, je hoeft je geen moment te vervelen en er is veel aandacht voor een goede work-life-balance en ontspanning.

Rogier van de Wetering

Manager - Strategy & Operations

dr. Rogier van de Wetering is manager bij Deloitte Consulting en houdt zich voornamelijk bezig met strategie en bedrijfsvoering, cost efficiency en IT-alignment uitdagingen in de publieke sector, met een sterke focus op zorg en onderwijs. Hij is gepromoveerd in de informatiekunde aan de Universiteit Utrecht, waar hij tevens docent/onderzoeker is aan de Faculty of Sciences. Zijn interesses gaan uit naar het doelmatig sturen en beheersen van processen in organisaties met behulp van effectieve inzet van IT applicaties.

Met een andere rol in de collegebanken

  • Ron Bergers
  • 14 augustus 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven