Evaluatie Deloitte Accountancy Business Course – Waar twee werelden samenkomen

  • Remy Maarschalk
  • 19 november 2012

Afgelopen zaterdag zijn we teruggekomen van de gecombineerde Deloitte Accountancy & Tax Business Course voor 2012 uit Istanbul. We hebben vier dagen met totaal 32 studenten een uitdagend, interessant maar vooral ook leuk event gehad. Het was een bomvol programma waarbij we zowel op inhoudelijk vlak als op persoonlijk vlak veel van de deelnemers hebben gevraagd. Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk te laten zien van Deloitte en de kernwaardes waar wij voor staan. Daarnaast hebben we ook allemaal genoten van een inkijk in de geweldige cultuur van Turkije en de prachtige locaties in Istanbul.

In de zomer begonnen we voorzichtig om een nieuwe versie van onze Business Course neer te zetten. Het programma van de afgelopen jaren stond al op een stevig fundament. Echter we wilden op twee kernpunten het anders aanpakken:

Allereerst wilden wij de 'As One' strategie ook verankeren in het programma van de Business Course. Immers deze strategie stuurt onze marktbenadering is daarom een kernelement waar we trots op zijn binnen Deloitte. De daarop gekozen samenwerking tussen de Tax en Audit Business Course gaf hier invulling aan. Nu achteraf kan ik echt zeggen dat dit een geweldige keuze was. Het beeld van de brede samenwerking binnen Deloitte op specifieke onderdelen was voor de studenten interessant om mee kennis te maken en zelf mee aan de slag te gaan. Menig student gaf aan dat het ontmoeten van studenten met een andere specialistische achtergrond een verrijking was. Last but not least was het plezier binnen ons gecombineerde team dat de studenten begeleidde echt geweldig. Dat maakt me trots dat ik deel uitmaak van Deloitte.

Ten tweede vonden we het belangrijk om de maatschappelijke betrokkenheid van Deloitte in dit evenement te verwerken. Voor dit deel heeft Deloitte de Deloitte Fair Chance Foundation opgericht en die hebben we ook bij de Business Course betrokken. Het concreet invulling geven aan deze maatschappelijke betrokkenheid bleek een grotere uitdaging. Vooral door de beperkte tijd en realistische mogelijkheden in Istanbul was de concrete bijdrage voor nu beperkt tot een fund raising activiteit die ons tegelijkertijd in staat stelde de stad een beetje te leren kennen. Gelukkig gaan we op het afsluitend event bij deze Business course nog concreet met de studenten onze handen uit de mouwen steken voor hen die hulp kunnen gebruiken.

Wat ons allemaal opviel is het enorme potentieel aan talent dat de studenten aan het daglicht brachten. De dagen waren kort en de deadlines kwamen steeds te snel maar de inhoud van de presentaties en de energie waarmee de teams zich presenteerden was fantastisch. Dat in combinatie met een druk sociaal programma moet echt een uitdaging zijn geweest. De deelnemers hebben zich er echter geweldig doorheen geslagen. De komende weken zullen in het teken staan van verdere gesprekken tussen de deelnemende studenten en Deloitte. Ik hoop een groot aantal van hen te mogen begroeten als collega’s in de toekomst, want hun toevoeging aan de kennis en kunde van Deloitte is de basis voor ons gezamenlijke succes!

 

Bekijk het fotoalbum 'Deloitte Business Course Accountancy & Tax 2012'  op Facebook, voor een sfeerimpressie.

Remy Maarschalk

Partner Core Audit - FSI

Remy Maarschalk is partner in het Banking & Capital Markets audit team van Deloitte in Nederland. Hij heeft 13 jaar ervaring in audit en advies diensten aan financiele instellingen. Naast de verantwoordelijkheid voor een breed clientenpakket is hij FSI Audit practice leader in Nederland. In deze laatste rol betrokken bij strategie, teaming en recruitment van Deloitte binnen de financiele sector. In 2012 zal Remy namens de Deloitte Audit praktijk de organisatie begeleiden van de Accountancy Business Course.

Sollicitatietips - part 2

  • Desirée Markus
  • 16 november 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven