Even terugkijken op een mooi jaar – en dan weer vooruit!

  • Moniek van Lieshout
  • 26 januari 2012

2 maart 2011 stapte ik voor het eerst de dertiende verdieping van de Crystal Tower op: de verdieping van Deloitte Real Estate Advisory (REA) in Amsterdam. Na de Landelijke Introductiedag in Rotterdam op 1 maart was dit mijn eerste werkdag. Spannend! Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, nieuwe werkzaamheden. Die eerste dagen wilde ik het liefst al meteen zoveel mogelijk meewerken aan opdrachten; je wilt sneller, je wilt vooruit! Maar een beetje geduld moet je wel hebben. Het is een intensieve start met veel nieuwe indrukken, nieuwe werkzaamheden en nieuwe collega’s. Nu, 11 maanden later en terugkijkend, ging het allemaal erg snel. Binnen een zeer korte tijd was ik bij verschillende projecten betrokken en ging ik van een situatie waarin elk deel van een opdracht nog besproken of uitgelegd werd naar een situatie waarin je opdrachten grotendeels zelf uitvoert en tussentijds afstemt met je team. En in diezelfde periode ging ik van veel nieuwe gezichten naar een vertrouwde omgeving.

Nu werk ik voornamelijk aan opdrachten in de zorgsector: de aanvraag van financiering voor de nieuwbouw van een ziekenhuis, de financiële uitwerking van een nieuwe vastgoedstrategie voor een zorginstelling en de financiële invloed van een beleidswijziging zijn enkele voorbeelden van projecten. De zorgsector spreekt me aan vanwege het algemene belang dat het dient. En om aan zorgprojecten te werken moet je weten wat er in de sector speelt, en weten welke beleidswijzigingen de overheid op dat gebied doorvoert. Deze combinatie spreekt me heel erg aan: wij bieden financieel advies, en daarbij zijn we ook op de hoogte van veranderingen in de sector en bij de overheid. Anders gezegd: rekenen met cijfers in excel, maar daarnaast regelmatig gesprekken voeren met de klant en je verdiepen in de zorgsector zodat de cijfers ook zo goed mogelijk de realiteit weergeven en je de klant net een stap voor kan zijn.

Ik vind de zorgsector erg interessant maar wil daarnaast ook graag mijn kennis verbreden. Binnen Deloitte Real Estate Advisory is dit heel goed mogelijk. Ik ben bijvoorbeeld betrokken geweest bij de aanbesteding van de Internationale School Eindhoven (Deloitte trad op als adviseur van het winnende consortium). Dit was een PPS (Publiek Private Samenwerking) project, een aanbestedingsvorm die steeds vaker plaatsvindt maar nog niet de vlucht genomen heeft die voorstanders van PPS zouden willen zien. Daarnaast heb ik de wereld van de woningcorporaties al regelmatig bezocht, voornamelijk op het gebied van energiebesparende (duurzame) investeringen. Deloitte stelt je dus in staat op heel veel gebieden kennis op te doen. Erg waardevol!

Dat je jezelf zo gemakkelijk en snel kunt ontwikkelen is super. Maar wat ook heel leuk is, zijn de uitjes met Real Estate Advisory. Er wordt hard gewerkt, maar we zijn ook erg goed in lol maken. Toen ik een maand in dienst was, zijn we op skivakantie geweest: skiën, après-skiën, weinig slapen en weer skiën. Wij als new hires mochten onszelf nog even voor schut zetten met een in enkele minuten voorbereide new hires act. Gelukkig hebben de ‘senioren’ zichzelf ook van een andere kant laten zien tijdens de eerste door ons georganiseerde new hires act (ja we hebben zelfs twee acts opgevoerd!): een bier-estafette. Toen werd wel duidelijk wie er snel en eerlijk is…!

Ook de Damloop is door een flink aantal van ons gelopen, we hebben een Real Estate Advisory bowlingkampioen en er wordt regelmatig gezellig geborreld op vrijdag.
Mijn eerste jaar bij Deloitte zit er bijna op en het is echt voorbij gevlogen! De tweede skivakantie zit er alweer op. Op naar een volgend leuk en uitdagend jaar. Ik wil nog steeds vooruit! Al was het erg leuk nu even stil te staan en terug te kijken. 

Wil je meer weten over werken bij Deloitte Real Estate Advisory, het team Finance & Transactions, en/ of mijn ervaringen, neem dan gerust contact met mij op via mvanlieshout@deloitte.nl. Neem ook eens een kijkje op de website www.deloitte.nl/realestate.

 

 


 

 

 

Moniek van Lieshout

Business Analyst Real Estate Advisory

Sinds maart 2011 werkzaam bij Deloitte binnen het Finance & Transactions team van Real Estate Advisory. Daarvoor werkzaam bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, als onderdeel van de postdoctorale Beroepsopleiding tot Financieel Economisch Beleidsmedewerker (BoFEB). Dol op sporten, met een passie voor hardlopen.

Wij zijn ertoe uitgenodigd (of veroordeeld) om een leven lang aan gedragsverandering te werken

  • Tine Schuhmacher
  • 25 januari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven