Exclusieve internationale RA opleiding

  • Joy van Eck
  • 15 mei 2013

Afgelopen september ben ik bij Deloitte Rotterdam begonnen op de internationale audit afdeling. Tegelijkertijd ben ik met mijn postdoctorale opleiding tot RA begonnen. Via Deloitte ben ik op de hoogte gebracht van een nieuwe internationale RA  (Register Accountant) opleiding: IEMA. Deze vernieuwde vorm van de RA opleiding is een samenwerking tussen de University Maastricht, VU Amsterdam en University of Florida.

Toen bekend was dat ik was toegelaten, stonden de eerste studieweken in Maastricht al bijna voor de deur. Deze studie is sinds dit jaar in het leven geroepen om de aansluiting van de RA opleiding en het internationale accountantsleven beter te maken. Er zijn 5 ‘’algemene’’ blokken waarin algemene stof behandeld wordt. Daarnaast is er een zesde blok waarin je voor een specifieke titel kunt kiezen. Mijn keuze gaat uit naar RA, de Nederlandse vorm, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor CPA of ACCA. Dit betekent ook dat ik er voor kan kiezen om na de zes weken nog twee extra weken studie te volgen (land-specifiek), en een extra titel kan behalen.

Wat ik erg leuk vind aan de opleiding is het internationale karakter en de verschillende achtergronden van de studenten. De groep is dit jaar ook nog relatief klein (18 studenten), waardoor we als een hechte groep met elkaar omgaan. Daarnaast krijgen wij college van professoren welke ook de reguliere RA opleiding doceren, maar hebben we ook veel gastcolleges. In Amsterdam krijgen wij bijvoorbeeld een dag les van Roger Dassen, de voormalig CEO van Deloitte Nederland. Naar mijn idee zijn er erg veel interessant en ervaring rijke personen uitgenodigd om ons een dag college te geven.

Het volgen van colleges in blokweken heeft zijn voor- en nadelen. Aan de ene kant kun je je in de weken tussen de blokweken door volledig richten op je werk. Aan de andere kant blijf je niet elke week met de stof bezig, waardoor bepaalde dingen af en toe een beetje weg kunnen zakken. Ook is het best wennen om van het studentenleven in het drukke werkleven van een accountant te stappen, en kan het fijn zijn om op vrijdag dan een studiedag te hebben.

Tot nu toe ben ik erg positief over deze nieuwe internationale opleiding. De kleine groep, het internationale karakter, de erg interactieve colleges, de blokweken, de mogelijkheid tot een extra titel in twee weken, en interessante docenten maken deze opleiding exclusief. Daarnaast zijn wij in januari voor twee weken naar de universiteit van Florida geweest, wat natuurlijk een erg leuke bijkomstigheid is!

Joy van Eck

Staff - Core Audit

Afgelopen zomer heb ik mijn master Accounting and Control op de Erasmus Universiteit afgerond en ben ik in september begonnen op de afdeling Core Audit in Rotterdam. Ik ben inmiddels ook begonnen met mijn postdoctorale opleiding tot RA (Register Accountant). Ik heb de afgelopen maanden erg veel geleerd bij Deloitte en de bestudeerde theorie in praktijk kunnen brengen.

Een toertocht door de uitlopers van de Alpen

  • Jeroen Verstappen
  • 08 mei 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven