Expectations vs. Reality. De zoektocht naar “Jouw” baan.

  • Mert Mumcu
  • 05 februari 2015

Als onervaren Finance & Investments student die net is begonnen met solliciteren gaan er veel vragen door je hoofd. Wat voor een baan wil je? Welk bedrijf ga je nou solliciteren? Daarnaast heb je beperkte opties qua baansoorten. (corporate, consulting, banking) Ikzelf had echter een duidelijk beeld in mijn hoofd voordat ik bij Deloitte Financial Advisory Services (FAS) solliciteerde en waar ik onderhand vijf maanden werk. Ik wilde M&A consulting doen, ik was ambitieus en was voornamelijk geïnteresseerd in een dynamische werkomgeving. Denk aan de vele projecten die bij verschillende bedrijven uit verschillende industrieën worden uitgevoerd terwijl de structuur en samenstelling van je team elk project anders is.

Ook waren mijn verwachtingen van mijn werkgever logischerwijs gelinkt aan mijn interesses. Ik zocht een werkgever die mij kon helpen met mijn ontwikkeling. Dit houdt in dat ze mijn beperkte ervaring voor een beperkte periode kunnen en willen tolereren zodat ik mijzelf kan ontwikkelen. Ik wilde collega’s die gezellig zijn en hard kunnen werken maar ook plezier kunnen hebben op de werkvloer. Daarnaast wilde ik in hoog tempo met veel bedrijven in aanraking komen zodat ik in een korte periode veel zou kunnen leren. Het liefst dus een exponentiele learning curve!

Na mijn eerste sollicitatiegesprek met Deloitte voor Corporate Finance ben ik doorverwezen naar Transaction Services wat volgens de recruiter beter bij mij zou passen. Alhoewel ik Transaction Services niet kende, dacht ik bij mijzelf, “Deze recruiter ziet vaker mensen zoals ik over de vloer komen dus ze weet vast waar ze het over heeft. Laat ik het eens proberen.”. In de vervolggesprekken werd mij duidelijk dat het niet erg was dat ik veel moest leren over Transaction Services. Iedereen komt onervaren binnen en ik zou tijdens het werken alles leren. Het fameuze “on the job learning”.  Deze verzekering was belangrijk voor mij en één van de redenen om voor Deloitte te kiezen.

Daarnaast had ik van verschillende vrienden vernomen dat de werknemers bij Deloitte samen een gezellige, hardwerkende leuke groep vormen. Jammer genoeg had ik geen tijd meer om zelf naar een inhouse dag te gaan om dit te ervaren, maar voor mensen die dit met eigen ogen willen zien is de inhouse dag een echte aanrader. (Wie weet kom je mij tegen!)

Nadat ik mij in Transaction Services had verdiept bleek het een essentieel deel te zijn van M&A, namelijk de analyse van de historische en toekomstige cijfers. Je komt hier ook in aanraking met vele bedrijven en werkt aan kortlopende projecten in wisselende teams. Ik dacht: “Hey… Dit klinkt goed!”.

So what’s the verdict after five months? Of je het een conclusie kan noemen betwijfel ik, maar op dit moment zit ik lekker bij Deloitte. Ik word altijd op een goede manier op mijn fouten gewezen zodat ik ze niet weer hoef te maken. De mensen accepteren dat je nog een “groentje” bent en merken vaak op dat iedereen die bij FAS deze leerfase heeft meegemaakt. Er is ook een E-learning portal die ik op rustige dagen goed kan gebruiken om wat extra’s te leren. Daarnaast zijn de mensen op het kantoor gezellig, werken erg hard en maken wel eens een goede grap (zeker met een drankje op)… ;) Hoewel ik graag meerdere projecten van begin tot einde had willen meemaken is dat voorlopig nog beperkt gelukt. Er wordt mij verzekerd dat er een moment komt waarop ik met verlangen terug zal kijken naar deze rustige dagen waar ik een blog kan schrijven voor mensen die interesse hebben in Deloitte. Al met al ben ik erg blij dat bij Deloitte de realiteit overeenkomt met mijn verwachtingen.

Mert Mumcu

Transaction Services – Business Analyst

Tegenwoordig werk ik bij Transaction Services bij Deloitte als Business Analyst. Ik heb mijn studie, BSc in International Business Administration en MSc in Finance and Investments, afgerond aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam waarnaast ik verschillende activiteiten deed, waaronder een bijbaan als promotor en een bestuursrol als penningmeester. Ik ben 6 maanden op uitwisseling geweest naar Singapore. Ik houd erg veel van reizen. Verder ben ik ook geïnteresseerd in high-tech ontwikkelingen.

Van elective naar Inhousedag tot Analyst

  • Ilham Bsibsi
  • 02 februari 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven