Expeditie Deloitte

  • Daniëlle van Geldorp
  • 08 september 2014

Weet jij je hoofd koel te houden? Dat was de vraag die mij ervan overtuigde om mezelf in te schrijven voor de Business Course van Deloitte in 2014. Na het doorlopen van de selectieprocedure, waarbij we vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak aan de tand zijn gevoeld, kreeg ik het fantastische nieuws dat ik mee mocht met de Business Course van Deloitte naar Hong Kong! Het avontuur kon beginnen!

Tijdens de kick-off ontmoette ik de andere 11 deelnemers en de Deloitte faculty, waarna we direct aan de slag konden. Het bleek om een echte klantopdracht te gaan. We konden ons als groep gaan buigen over de – voornamelijk – belastingtechnische vraagstukken van het gerenommeerd beursgenoteerd bedrijf dat Deloitte deze opdracht heeft gegeven. In totaal hebben we zo’n drie weken de tijd gehad om ons hoofd te breken over alle mogelijkheden die er voor dit bedrijf zijn. Na de wekelijkse projectdagen was het dan ook tijd voor Hong Kong, waar de klant op onze bevindingen zat te wachten.

Eenmaal daar – en allemaal in de waan dat we al direct naar het 5-sterrenhotel Island Shangri-La gebracht zouden worden – werden we door de buschauffeur afgezet op een plek waar in geen velden of wegen een hotel te bekennen was. Wat bleek; we werden met koffers en al gedropt op het strand aan de rand van Hong Kong en zouden eerst één nachtje in een tent overnachten… Dat was weer eens wat anders, het leek wel Expeditie Deloitte! Veel tijd om te schrikken was er niet, aangezien we iets sportiefs aan moesten trekken, om vervolgens per twee in de kano te klimmen. Het vele grappen en grollen tijdens het kanoën zorgde ervoor dat iedereen zich direct op zijn gemak voelde.            

De volgende ochtend mochten we ons in maatpak dan wel mantelpak hullen en werden wij in alle vroegte naar het Deloitte kantoor in Hong Kong gebracht. Tot in de nachtelijke uurtjes werd doorgewerkt aan de opdracht van de klant, die de volgende dag gepresenteerd zou worden. We hebben dan ook met plezier mogen ervaren wat het credo ‘work hard, play hard’ bij Deloitte inhoudt. Toen de klant zich op het kantoor presenteerde, waren wij aan zet. We hebben met trots en tevredenheid onze bevindingen aan de klant kunnen presenteren.

Toen we dit belangrijke gedeelte van de Business Course naar tevredenheid hadden volbracht was het tijd voor ontspanning. Al het harde werk en de goede presentatie mocht gevierd worden. Tijd om onszelf op te doffen en in een mooi jurkje te hijsen (de dames althans). We hebben deze avond veel geproost, gedanst en gelachen tot in de vroege uurtjes. Een avond om nooit te vergeten

Na de reünie en de eindevaluatie kregen we te horen dat ons harde werk de nodige vruchten had afgeworpen, want er vloeide voor Deloitte wat moois uit voort! Voor mij persoonlijk heeft dit avontuur ook wat moois opgeleverd, aangezien ik als werkstudent in Breda aan de slag ben gegaan. Ik werk momenteel op de PCS afdeling (Private Cliënt Services). Voor mij als Notarieel & Fiscaal student is PCS een perfecte match. Ik word als werkstudent nauw betrokken bij de (fiscale) advisering van bijvoorbeeld vermogende particulieren en directeur-grootaandeelhouders omtrent estate planning, testamenten, huwelijkse voorwaarden, het doen van schenkingen, bedrijfsopvolging etc. etc.

Het hele traject van de Business Course, maar in het bijzonder de week in Hong Kong is echt omgevlogen! Zoveel nieuwe indrukken, zoveel geleerd, zoveel gelachen en zo veel fijne nieuwe contacten opgedaan. Voldaan en vol met nieuwe levenservaring kan ik hierop terugkijken. Daarnaast heb ik de persoonlijke ontwikkeling, die Deloitte hoog in het vaandel heeft en als een rode draad door de hele Course heeft laten lopen, als zeer waardevol ervaren. Een avontuur om nooit te vergeten en daar ben ik Deloitte heel dankbaar voor. Plek om alles te omschrijven (de (spel)activiteiten, (strand)wandelingen, de boottocht met lichtshow, de traditioneel chinees eten-ervaring, de clubs, rooftopbars en hippe restaurants in het bruisende nachtleven van Hong Kong, het shoppen in Hong Kong, de uurtjes van ontspanning in het zwembad en de fijne sfeer tussen ons allemaal) is er voor nu helaas niet. Maar wil je dit zelf beleven, dan kan ik je zeker aanraden mee te gaan op Business Course. Je leert Deloitte – en zij jou – zo heel goed kennen! 


Zo zie je maar waartoe een Business Course kan leiden… Waar wacht je nog op? Houd jij je hoofd koel?

Daniëlle van Geldorp

Private Cliënt Services - werkstudent

Daniëlle van Geldorp, 22 jaar, studeert aan de Radboud Universiteit in Nijmegen - Master Fiscaal Recht & Master Notarieel Recht. Momenteel werkzaam in Breda bij Deloitte - Private Cliënt Services.

Van 4000 medewerkers naar 4000 medewervers?

  • Martijn Kriekaard
  • 01 september 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven