Finance Insightday

  • Deloitte Nederland
  • 27 juni 2011
Deloitte

De Finance Inhousedag is voor mij een perfecte manier geweest om de verschillende afdelingen op het gebied van financiële diensten beter te leren kennen. Tijdens mijn studietijd had ik altijd het idee dat Deloitte, als 1 van de Big Four, voornamelijk audit diensten leverde. Dankzij de Finance Inhousedag is dat beeld veranderd en weet ik dat Deloitte ook een grote speler is op het gebied van financiële diensten.

Via internetsites ben ik terecht gekomen bij de functie “Business Analyst” bij de afdeling Capital Markets. Deze afdeling valt inmiddels onder de afdeling Financial Risk Management. Ik was direct enthousiast over de functie, maar ik wilde toch iets meer weten; niet alleen over de organisatie zelf maar ook of de afdeling Financial Risk Management het beste bij mij paste en ben om deze reden eerst naar de Finance Inhousedag gegaan.

Tijdens de Finance Inhousedag maak je een grote case die is onderverdeeld in een aantal sub onderwerpen welke elk een beeld geven van de verschillende afdelingen op het gebied van Finance, zijnde Corporate Finance, Transaction Services (Merger and Acquisition)en Financial Risk Management. Wat mij het meest over de schreef heeft getrokken om te gaan solliciteren bij Deloitte zijn de mensen waar ik mee heb gepraat tijdens de dag. Niet alleen door de verhalen over de werkzaamheden kon ik zien of ik dit inderdaad leuk vond, maar ik kreeg ook direct een beeld van de sfeer en de cultuur van Deloitte.

Na de Finance Inhousedag wist ik zeker dat ik bij Deloitte wilde werken en dat de afdeling Financial Risk Management het beste bij mij paste. Vervolgens is alles heel snel gegaan. Binnen twee weken had ik de gehele sollicitatieprocedure doorgelopen en was mij een aanbod gedaan.

Nu werk ik inmiddels meer dan een jaar bij Deloitte en nog steeds heb ik het enorm naar mijn zin. Niet alleen is het werk zelf heel leuk, maar het team is ook hecht en gezellig. Dit laatste vind ik erg belangrijk omdat je een groot gedeelte van de tijd toch met collega’s doorbrengt. Het werken zelf is zoals verwacht erg dynamisch gebleken. Ondertussen heb ik projecten gedaan in zowel de Insurance, de Banking en de Pensioen industrie, waarbij de projecten varieerden Solvency II projecten tot het onderzoeken van een gehele risk management structuur bij een pensioenfonds.

De projecten verschillen niet alleen qua werkzaamheden maar ook qua lengte en of je bij de klant zelf werkt of vanuit kantoor. Zelf heb ik ervaren dat ik het leuk vind om een balans te vinden tussen het bij de klant werken en op kantoor. Door de projecten bij de klant zelf uit te voeren krijg je een mogelijkheid om de organisatie goed te leren kennen, maar aan de andere kant is het soms ook gewoon fijn en gezellig om met jouw eigen collega’s vanuit kantoor te werken.

Wat ik als zeer positief en leuk heb ervaren is dat er veel van jou verwacht wordt tijdens de projecten. Het wordt gewaardeerd als je pro actief meedenkt naar oplossingen. De extra verantwoordelijkheid die er op deze manier bij jou gelegd wordt maakt het werken een heel stuk leuker omdat het op deze manier ook meer gaat leven. Je hebt het gevoel dat hetgene wat jij doet er ook echt toe doet en dat je serieus wordt genomen.

Al met al heb ik het dus enorm naar mijn zin bij Deloitte. Het sociale aspect door het met klanten om te gaan gecombineerd met dynamische uitdagende projecten met veel verantwoordelijkheid waren de belangrijkste aspecten die ik zocht in een baan. Dit heb ik ook daadwerkelijk gevonden. Als extra bonus heb ik daarbij ook hele leuke collega’s waar ik de projecten mee mag uitvoeren.
 

Joyce van Zijl werkzaam bij Deloitte als Business Analyst

Deloitte Nederland

Solliciteren doe je zo!

  • Deloitte Nederland
  • 24 juni 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven