Financial Risk Management en Risk Strategy & Governance Inhousedag 2015

  • Tim Waaijer
  • 29 oktober 2015

De Inhousedag bij Deloitte is de beste manier om er achter te komen of jij een match hebt met Deloitte Financial Risk Management (FRM) of Deloitte Risk Strategy & Governance (RSG). Afgelopen mei heb ik meegedaan aan de FRM & RSG Inhousedag en voor mij was het zeker; er is een match met Deloitte. Ik deed op dat moment een master Business Economics – Finance aan de Universiteit van Amsterdam en vanuit mijn studie wordt het vakgebied Risk naar mijn mening onderbelicht. Daarom wilde ik graag meer weten over Risk en vooral wat Risk inhoudt binnen Deloitte.

Waarom heb ik mij ingeschreven voor de Inhousedag?

Zoals ik hierboven aangeef, wilde ik meer weten over het vakgebied Risk. Daarnaast vind ik het fijn om de cultuur van een bedrijf te ervaren. Ik vind het moeilijk om de sfeer te proeven vanaf de website en andere uitingen terwijl je op een Inhousedag de werknemers van de afdeling leert kennen. Als de Inhousedag je goed is bevallen heb je ook een goed moment waar je aan kunt refereren in je motivatiebrief. De recruiter is er de hele dag bij en is bereid al jouw vragen te beantwoorden, net als de medewerkers van FRM en RSG.

Hoe heb ik mijn Inhousedag ervaren?

Wat leuk is aan deze dag is dat je alle lagen van de verschillende afdelingen leert kennen, omdat iedereen betrokken is bij het aantrekken van nieuw talent. Dat geeft al een warm welkom. Zo begon de dag met een presentatie van één van de partners over de verschillende afdelingen en over de te maken cases. Deloitte FRM en Deloitte RSG zijn namelijk twee verschillende afdelingen die drie specialisaties huisvesten: Risk Capital en Risk Modelling binnen FRM en Risk Strategy & Governance. Alle drie de specialisaties kwamen gedurende de dag aan bod. Elke case werd gecombineerd met een presentatie van een partner of senior manager. In mijn geval gingen de verschillende cases over één en dezelfde fictieve klant die geadviseerd moest worden door beide afdelingen. Dit geeft precies weer hoe het binnen FRM en RSG werkt; veel opdrachten zijn multidisciplinair waardoor je heel snel en veel leert.

Aan het einde van de dag leg je je bevindingen in de rol van consultant voor aan de raad van bestuur van de klant. Dat waren in dit geval de partners en senior managers die meewerkten aan de dag. Zij hielden zich absoluut niet in en stelden kritische en scherpe vragen naar aanleiding van jouw bevindingen. Confronterend maar enorm leerzaam! Uiteindelijk gaat het namelijk niet alleen om jouw kennis maar ook of jij in staat bent oplossingen over te brengen, hoe jij omgaat met mensen en hoe jij in een team past.

Naar aanleiding van de Inhousedag heb ik gesolliciteerd en ben ik een paar weken later aangenomen. Dit dankzij de wederzijdse positieve ervaring.

Waarom moet jij je inschrijven voor de Inhousedag?

Kan jij je vinden in mijn verhaal en mijn vragen vooraf? Dan zou jij je zeker moeten inschrijven. Heb je geen ervaring met Deloitte, maar weet je al dat je Risk heel interessant vindt? Ook dan moet je je inschrijven, omdat FRM en RSG op veel verschillende Risk gebieden advies geven aan uiteenlopende klanten. Heb je al een goede ervaring met Deloitte maar weet je niet of je Risk leuk vindt? Dan is het ook belangrijk dat je je inschrijft omdat veel specialisaties aan bod komen waardoor je na deze dag met een veel betere beeld van Risk naar buiten gaat. Eigenlijk is er geen reden om je niet in te schrijven.

Tim Waaijer

Financial Risk Management – Risk Advisory

Mijn naam is Tim Waaijer, consultant bij Deloitte Financial Risk Management. Als net-af student Finance aan de Universiteit van Amsterdam ben ik sinds 1 oktober werkzaam bij Deloitte. Ik heb als specialisatie Risk Capital. Verder woon ik een aantal jaar in Amsterdam en vul ik mijn vrije tijd met surfen, rennen, boeken lezen en hele goede koffie drinken.

4 redenen om je in te schrijven voor onze M&A Inhousedag

  • Eveline van Horssen
  • 19 oktober 2015
Naar boven