Fore!!!

  • Jeroen Huizer
  • 07 maart 2012
Jeroen

Heerlijk dat aankomende voorjaarsweer… kan ik weer lekker gaan golfen. Want dat is voor mij wel een voorwaarde; liefst vorstvrij en wat mij betreft mag de sneeuw in de Alpen (blijven) vallen. Een drup regen daar smelt ik niet van, maar een zonnetje doet wonderen. Ook met je score aan het eind van de rit. Proefondervindelijk meegemaakt. Ondanks dat mijn handicap (met betrekking tot golf) een magere 32.4 is, kan ik toegeven dat ik (bijna) elk weekend veel plezier haal uit het beoefenen van de golfsport. De rust die je nodig hebt in je hoofd en de flight waarin je speelt zorgen er toch voor om te proberen jezelf te verbeteren. Op dit moment ben ik zelf geen lid meer van een golfclub, maar door een mooie deal kan ik toch altijd meespelen. Heb ik dat goed voor elkaar!

Gelukkig zie je dat steeds meer jongeren ook de golfsport gaan beoefenen. Of vanuit het ouderlijk huis meekrijgen, of zelf de sport gaan ontdekken. Tegenwoordig worden er mooie en vriendelijk geprijsde pakketten aangeboden om in contact te komen met golf, zeker voor studenten. Ik geloof zelfs dat het in Nederland volkssport nummer 1 is geworden, alhoewel sommigen daar nog aan twijfelen met betrekking tot het volkse. Ok, toegegeven, het aanschaffen van een uitrusting (clubs of stokken, zeg nóóit sticks- tipje mijnzerzijds) kan prijzig zijn, maar je hebt al een mooie startset o.a. bij een Duitse supermarktketen, actief in Nederland, die geen A-merken verkoopt….omschrijf ik het zo duidelijk? Ben bang dat ik anders teveel reclame ga maken, en ik zou niet op mijn geweten willen hebben om iets er tussendoor te ‘sluiken’.

Daarnaast heb je ook nog een golf outift nodig. Dit keer geen fashion blog, wees gerust, maar wel het vriendelijke verzoek rekening te houden dat een jeans niet tot de gewenste uitrustingen behoort volgens de etiquette van menig golfclub. In het begin kun je prima een paar makkelijke sneakers aantrekken, maar al snel ga je merken dat het dragen van het juiste schoeisel ook zijn vruchten afwerpt bij het spel. Een handschoentje is prettig voor behoud van de ‘grip’ met je club en ook nog eens tegen de blaren. Dubbelfunctie dus! En het staat ook nog eens très chique…

Maar goed, de reden waarom ik deze blog schrijf, is ook vanuit het oogpunt van mijn werkgever, Deloitte. Deze is actief betrokken bij de golfsponsoring in Nederland. Het Deloitte Ladies Open is een bekend fenomeen met interessante (en voor sommigen aantrekkelijke) speelsters. Daarnaast is het ook naamgever aan enkele andere Nederlandse toernooien.

Wist je ook dat Deloitte hoofdsponsor is sinds 2011 van het Student Open? Dit driedaags toernooi biedt Topklasse spelers en recreanten de mogelijkheid om hun kunsten te vertonen én te verbeteren. En ook aan studenten zonder ervaring met de golfsport is gedacht; door het volgen van Masterclasses krijg je de mogelijkheid om het spel te leren en ‘te proeven’ of het wat voor jou is.
Meer informatie over het Student Open 2012? Check dan de site met meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden.

Tot slot ‘Fore!’ verwijst naar een golfterm om andere spelers op de baan te waarschuwen voor een naderende bal met een afwijkende richting. Maar het dient ook als uitroep voor een moment van aandacht van alle aanwezigen, bijvoorbeeld in het clubhuis. In dit geval is het dat laatste; als verzoek om aandacht voor Golf & Studenten.

 

Golf your way to the top!
Een mooi golfseizoen in 2012 toegewenst.
 

Jeroen Huizer

Senior Client Learning Consultant at Deloitte Academy

Jeroen is Senior Client Learning Consultant bij Deloitte Academy en is daarnaast actief lid van GLOBE, een initiatief binnen Deloitte dat mensen verbindt die affiniteit hebben met LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender).

Heijs in Parijs

  • Frans Heijs
  • 05 maart 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven