From digital to physical

  • Rob van Buuren
  • 14 april 2017
Rob

Werken bij Deloitte biedt veel mooie kansen en ik probeer daar zoveel mogelijk uit te halen. Zo vloog ik vorige week met twee collega’s naar Praag voor een 2-daagse training ‘Manufacturing Strategy & Operations’. Het kunnen volgen van dit soort trainingen is één van de redenen dat ik het leuk vind om voor Deloitte te werken, je kan jezelf constant ontwikkelen en voorop lopen in het toepassen van nieuwe concepten zoals Manufacturing 4.0 of Future of Mobility.

In deze training kwamen specifiek de trends en ontwikkelingen in de maak-industrie aan bod. Ook daar doen allerlei nieuwe technologieën zoals Data-Analytics, Internet of Things (IoT) en Robotics hun intrede en we merken dat bedrijven in deze industrie op zoek zijn naar de mogelijkheden en voordelen hiervan. Als Deloitte hebben we de kennis in huis om klanten te helpen met het (her)inrichten van hun organisatie en ontwikkelen van de juiste capabilities om te kunnen werken met dit soort nieuwe technologieën. Eén van de thema’s in de training was ‘digital to physical’: hoe kan je data en informatie gebruiken om in de fysieke wereld het proces te verbeteren? Denk bijvoorbeeld aan proces-data die bedrijven uit hun machines kunnen halen met behulp van sensors en IoT, om nog beter te begrijpen waar inefficiënt gebruik wordt gemaakt van de beschikbare middelen. Of machines die met elkaar kunnen communiceren, zodat de productielijn voortdurend optimaal wordt benut. Dit soort mogelijkheden geeft bedrijven nieuwe kansen om hun operationele performance verder te verbeteren en significante kostenbesparingen te realiseren.

Wij merken dat dit onderwerp niet alleen ontzettend boeiend is in theorie, maar ook heel actueel is voor onze klanten. Zo hebben we onlangs een voorstel mogen schrijven hoe wij een grote elektronicafabrikant kunnen helpen om hun fabriek ‘smart’ te maken door het gebruik van sensoren en IoT. Daarnaast heb ik in een project voor een Europese luchthaven zelf meegewerkt aan het opstarten van een aantal digitale projecten die de operationele processen in de terminal gebruiksvriendelijker en efficiënter maken.

Is zo’n training dan alleen maar gericht op de inhoud? Zeker niet! In het programma was natuurlijk ook tijd om te netwerken met Europese collega’s. We waren met een internationale groep van zo’n 25 collega’s, van Business Analists tot Partners, uit 12 verschillende landen. Tijdens de training gingen we met de groep uit eten en op stap in de vele kroegen van Praag. Het is erg leuk om met elkaar te delen waar iedereen aan werkt en te horen wat er speelt in verschillende landen. Zowel qua kennisontwikkeling als ontspanning is zo’n training dus een goede afwisseling van het dagelijkse projectwerk bij de klant.

Rob van Buuren

Senior Consultant Strategy & Operations

Rob werkt als consultant bij Deloitte, in het Operational Excellence team. Hij helpt organisaties met het vertalen van strategie naar operationele resultaten, waarbij zijn uitdaging is om ideeën en plannen om te zetten in tastbare resultaten en zichtbare verbetering binnen organisaties.
Rob werkt ruim 3 jaar bij Deloitte en werkt bij voorkeur voor bedrijven met hele tastbare producten & services in de transportsector en maak-industrie.

An internship at Deloitte Risk Advisory: Heaven or hell?

  • Floortje Wijnands
  • 14 april 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven