Full Throttle

  • Tim van Uden
  • 15 augustus 2013

Het is het jaar 2009. Het woord van dat jaar is ‘ontvrienden’. In tegenstelling tot dit woord maakte ik in 2009 opnieuw kennis met oude vrienden. In 2008 ben ik meegegaan op de zogenaamde International Tax Experience naar Istanbul samen met studenten van andere hogescholen. Naast de cultuur heb ik hier ook kennis mogen maken met Deloitte en de mensen met wie ik tot op de dag van vandaag nog steeds samenwerk.

Na een 3 jaar durend avontuur bij een regionaal kantoor in Nijmegen, besloot ik naar de Randstad te verhuizen, Utrecht om precies te zijn, en daar mijn geluk te zoeken. Na wat gesprekken en testen ben ik begonnen bij Deloitte op de afdeling Tax Compliance als werkstudent.

De intercity
Ik ben begonnen met 3 dagen in de week ervaring op te doen, om er vervolgens achter te komen dat het overschakelen van een klein regio kantoor naar het grote Deloitte in Amsterdam voor mij een aardige eyeopener was. Toen ik in 2009 op de sneltrein Deloitte stapte voelde ik me als een zwartrijder, bang om gepakt te worden en bij het eerstvolgende station de trein te moeten verlaten. Iedereen weet veel, heeft veel ervaring en alles gaat enorm snel. Kan ik het hier wel bijbenen? Al snel kwam ik er achter dat de begeleiding en opleiding binnen Deloitte er wel voor zorgt dat je op de trein blijft. Dit gevoel beviel me wel en zorgde ervoor dat ik binnen korte tijd enorm veel leerde.

Werkstudentschap
Door mijn tijd als werkstudent heb ik ruim de tijd kunnen nemen om te leren, te observeren en alles kunnen uitproberen van wat me uiteindelijk te wachten stond. In 2011 heb ik (eindelijk!) mijn HBO diploma in ontvangst mogen nemen en begon ik in september van dat jaar als analyst in de dagelijkse praktijk. Eindelijk mocht ik meespelen als officieel analyst en mocht ik ook naar academies, cursussen in het buitenland en kon ik ‘officieel’ verder gaan met het opbouwen van mijn eigen praktijkpakket. En ik had wat tijd in te halen. Gas erop dus!

Doorstuderen
Omdat ik net mijn bachelor opleiding had afgerond besloot ik in het studieritme te blijven en mijn masteropleiding in Tilburg te vervolgen. In Tilburg? Wacht.. dus werken in Amsterdam, wonen in Utrecht en studeren in Tilburg. Sounds like a hell of a journey. Studeren en werken, gaat dit wel samen? Sure it does!

Ik besloot in eerste instantie om drie dagen te werken en twee dagen voor de studie vrij te houden. Dit ging in het begin prima en naast het opdoen van steeds meer werkervaring vlogen de ECTS me om de oren. Maar zoals elke romantische komedie moet het altijd eerst een keer fout gaan voordat het goed gaat. De universiteit besloot deeltijd studeren af te schaffen, waardoor ik een gedeelte van mijn vakken niet kon volgen. Omdat je opleiding naast het opdoen van persoonlijke kennis ook bijdraagt aan de excellence en kwaliteit van Deloitte, kan je de volledige steun van je afdeling verwachten. Derhalve kan ik, door zelfstudie en interne afstemming, naar verwachting binnen de gestelde tijd mijn master afronden.

Dubbele acceleratie
Het voordeel van studeren naast je werk is dat je tijdens je studie de tijd hebt en krijgt om alles op het werk uit te zoeken, om op je eigen tempo dingen te ervaren. Wanneer je vervolgens je diploma haalt ben je niet de werkstudent met veel ervaring maar de analyst met veel ervaring. Hierdoor begin je eigenlijk tijdens je studie al met carrière te maken. Dit was voor mij niet anders. Nu, twee jaar na mijn officiële aanstelling als analyst maak ik de stap naar Senior tax consultant. Naast mijn functioneren tellen mijn jaren als werkstudent ook mee en daarom kan ik alleen maar zeggen dat ‘learning next to the job multiplies learning on the job’.

Tim van Uden

Senior Consultant - Tax

Tim is Senior tax consultant bij het Tax Management Consulting team in Amsterdam en volgt zijn master Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg

Met een andere rol in de collegebanken

  • Ron Bergers
  • 14 augustus 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven