Geloof in jouw vaardigheden

  • Ronnie Hossain
  • 24 oktober 2012

5 augustus 1993, deze dag kan ik mij als gisteren herinneren. Dit was de dag dat wij als familie naar Nederland kwamen. Vanuit de auto keek ik naar buiten en dacht: dit is een mooi land! Maar aan de andere kant voelde het ook vreemd aan. Ik had namelijk mijn familie en vrienden achtergelaten. De eerste weken waren heel eenzaam.

Twee maanden later ging ik voor het eerst naar de basisschool. Ik beheerste de taal niet en ik sprak gebrekkig Engels. Ik begon in groep 6 en in groep 8 werd voor mij een onderwijs niveau bepaald. Dat was het V.B.O., wat nu het huidige V.M.B.O. is. Dat kwam doordat ik de Nederlandse taal nog niet beheerste. Er werd mij duidelijk gemaakt dat ik niet hoger moest nadenken, omdat ik het niet zou aankunnen. Ik dacht bij mijzelf: “Als andere mensen iets kunnen bereiken, dan kan ik het ook”. Ik beloofde op dat moment dat ik ondanks de huidige beslissing van mijn basisschool ooit een diploma op het hoogste niveau zal halen, namelijk op de universiteit. Van huis uit werd ik hierin ondersteund en daaruit haalde ik mijn kracht en motivatie. Door te geloven in mijn vaardigheden en hard te werken heb ik mijn universitaire diploma behaald.

Tijdens de Impact Day van Deloitte Fair Chance Foundation gaan wij samen met mijn collega’s een sollicitatie training geven aan een groep M.B.O. leerlingen. Tijdens de training zal ik de leerlingen benadrukken dat door te geloven in je eigen vaardigheden en hard te werken je veel in het leven kunt bereiken. Dat is mij gelukt en als ik het kan, kan iedereen het. Deze filosofie zie ik ook terug bij Deloitte. Binnen Deloitte worden individuen gestimuleerd om te ontwikkelen en het maximale van hun talent te benutten.

Ronnie Hossain

Staff - Audit

Ronnie Hossain, geboren in 1984 te Dhaka, Bangladesh. In 1993 kwam hij samen met zijn familie naar Nederland. Zijn huidige functie is staff-audit en is ruim een jaar werkzaam voor Deloitte. Hij behaalde in 2006 zijn leraren bevoegdheid in economie aan de Hogeschool van Amsterdam en voltooide in 2011 zijn master accountancy aan de Universiteit van Amsterdam. Ronnie Hossain is reeds van 2006 tot 2011 werkzaam geweest als leraar economie bij het Gerrit van der Veen college in Amsterdam.

Ondernemen: innovatieve en oplossingsgerichte resultaten creëren

  • Michael Tirion
  • 22 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven