GES – een internationale uitdaging

  • Stéphanie de Bont
  • 07 februari 2014

“Global Employer Services is binnen de corporate markt verantwoordelijk voor fiscale dienstverlening rond de factor arbeid.” Dit is de zin die mij ertoe aanzette om in oktober 2013 bij de Global Employer Services afdeling van Deloitte te solliciteren. Ik zag dit als ideale combinatie van mijn studies Internationaal en Europees belastingrecht en Arbeidsrecht. Zo gezegd zo gedaan, een maand later begon ik aan mijn eerste dag bij de adviespraktijk van GES in Amsterdam.

Het werk bij GES bestaat voornamelijk uit vraagstukken over loonbelasting, inkomstenbelasting en sociale zekerheid, in een internationaal perspectief. Het bepalen van een belasting- en sociale zekerheidspositie van werknemers in grensoverschrijdende situaties of welk deel van zijn loon in Nederland belast is, zijn werkzaamheden die regelmatig terugkomen. De GES afdeling bestaat uit 4 onderdelen (expat, payroll, aangiftepraktijk, adviespraktijk en immigratiepraktijk) die met elkaar samenwerken om alle fiscale consequenties voor een werknemer rondom een uitzending in goede banen te leiden.

Een voorbeeld van een Nederlandse faciliteit die van toepassing kan zijn op werknemers met grensoverschrijdende situaties, en waar we in deze praktijk vaak mee te maken krijgen, is de 30%-regeling. De 30% regeling is een regeling waaronder 30% van het loon belastingvrij aan de werknemer mag worden vergoed, om extra kosten tijdens de uitzending te dekken. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet eerst bepaald worden of een werknemer aan bepaalde voorwaarden voldoet. Een goede bestudering van deze regelgeving bleek van groot belang en hielp mij al snel op weg. Maar na bijna 3 maanden blijven de werkzaamheden toch elke dag weer een uitdaging, omdat elke situatie weer uniek is, en je geen detail over het hoofd kan zien.

Daarnaast krijg ik door mijn arbeidsrecht achtergrond af en toe ook arbeidsrechtelijke vraagstukken, en het opstellen van bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst is een leuke afwisseling. Voordat ik begon had ik mij dat ook zo voorgesteld, en het is leuk dat dit in de praktijk zo uitwerkt. Een keer in de twee weken hebben we ook een arbeidsrecht overleg, waardoor ik naast het fiscaal recht ook goed op de hoogte blijf van alle arbeidsrechtelijke ontwikkelingen.

Een leuk onderdeel van het werk vind ik het contact met buitenlandse Deloitte collega’s. Omdat een uitzending vaak in meerdere landen fiscale gevolgen heeft, is het van belang om met Deloitte collega’s in de landen die verband houden met de uitzending te overleggen. Door het grote netwerk van Deloitte leer je overal ter wereld collega’s kennen, en brengt het direct ook je Engels naar een hoger level.

Het GES team in Amsterdam is een leuk team om in te werken. Ik leer enorm veel van het samenwerken met alle (ervaren) collega’s. Niet alleen het werk is leuk, maar ook de sfeer spreekt mij aan. Naast hard werken is er ook altijd tijd voor momenten van ontspanning. Kortom, werken bij GES is zeer leerzaam, biedt een enorme uitdaging en brengt een hoop plezier!

Stéphanie de Bont

Global Employer Services - Analyst

Ik ben in november 2013 begonnen Bij Deloitte in Amsterdam op de afdeling Global Employer Services. Daarvoor heb ik de masters Europees en Internationaal belastingrecht en Arbeidsrecht gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens m’n studie heb ik op verschillende kantoren een studentstage gelopen.

Never a dull moment bij TP!

  • Ymkje van der Veen
  • 06 februari 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven