GIP: een maand lang als Tax werkstudent in Miami

  • Max Robeerst
  • 03 februari 2017
Max

In juli 2016 nam Max Robeerst, werkstudent binnen Deloitte Tax, deel aan het Global Internship Program van Deloitte. Tijdens dit internship heeft hij een maand werkervaring opgedaan in Miami. In deze blog een verslag van zijn ervaringen.

Op 1 juli is het zover: een maandje werken in Miami! Na een hectische vlucht via JFK kom ik rond 4.00 uur lokale tijd aan op Miami International Airport. Met de grootste Cadillac die er bestaat, word ik naar mijn appartement gebracht in hartje Miami. Iedere dag 33 graden en zon, wat wil een mens nog meer? Twee andere Global interns zijn er ook bij: Patrick uit Duitsland en Victor uit Brazilië. Zij zullen in een accountingteam gaan werken. Ik zal onderdeel uit gaan maken van het international tax team. 

The 4th of July is één van de grootste feestdagen in de US. In de hele stad zijn marktjes en foodcourts te vinden. 's Avonds worden er in het Bayside Park optredens gegeven, is er nog veel meer eten en kan natuurlijk de Budweiser niet ontbreken. De avond wordt afgesloten met een gigantisch vuurwerk. Bij het verlaten van het park was iemand van mening dat het vuurwerk nog wat langer mocht duren en besloot een paar schoten te lossen in de lucht. You just got to love America.

Mijn eerste werkdag

In Amerika bestaat geen echte fiscale opleiding zoals wij die kennen in Nederland. Het grootste gedeelte van de werknemers heeft een audit-opleiding met een tax-specialisatie. Daarnaast zijn er een paar juristen met een LL.M.. Een enkeling heeft beide.

Tuesday 5th of July is mijn eerste werkdag op kantoor Miami. Dit kantoor is heel relaxed en ontspannen. Er is geen das of pak te bekennen en iedereen begint tussen 9 en 10 met werken. Het kantoor is precies zoals in de film, iedereen zit in een cubical heel hard te typen. De meeste cubicals zijn volledig versierd met meerdere vlaggen van ‘’hun’’ universiteit.

Buddy

In week twee komt mijn buddy Shannon terug van haar vakantie op de Keys. Ze neemt mij mee naar al haar calls en besprekingen en voorziet mij van de Amerikaanse aandachtspunten. Tussen de middag wordt er altijd buiten de deur geluncht, het pand heeft zelf geen kantine. De lunch is het belangrijkste sociale moment van de dag en daar wordt ook flink de tijd voor uitgetrokken. Van pizza tot sushi, alles wordt afgehaald, maar er wordt ook gegeten in de mooiste restaurants. In Amerika kennen ze geen WKR dus alles kan op de corporate Amex.

Die woensdag ga ik mee naar een klant (Forbes 500), een uurtje of twee van de stad af. Hier zitten twintig Deloitters fulltime op locatie, dit zijn allemaal accountants. Daarnaast zit hier één keer per week een taxteam met vier man ter ondersteuning van het auditteam. Bij deze specifieke klant spelen ook Nederlandse fiscale aspecten waardoor ik echt van toegevoegde waarde kan zijn. De rest van mijn internschip werk ik grotendeels mee met het transfer pricing-team.

Deloitte University

Deloitte University staat in de derde week op de planning. 540 Tax interns die het afgelopen jaar in de US hebben gewerkt worden ingevlogen naar Dallas (TX), waar Deloitte op een ranch een gigantisch gebouw heeft neergezet met 700 kamers. Alles is goed geregeld: eten, drinken, feestjes, een gym en zelfs een inpandige Starbucks. Om het ‘’Oprah-effect’’ te bereiken krijgt iedereen ook nog een dikke speaker cadeau! We krijgen drie dagen lang trainingen met betrekking tot samenwerken, service, netwerken en persoonlijkheid.

Marlins

In de laatste week slaat de eerste stress bij mij toe: de stress om alles nog gepland te krijgen. Iedereen wil nog lunchen, koffie drinken en borrelen. Met het international tax team gaan we naar een Marlins game. Dit is een cadeautje van een klant waar een groot project voor is opgeleverd. In dit gigantische stadion (airconditioned), zien wij helaas de Marlins met een puntje verliezen. Wel wordt er een homerun geslagen door de Ichiro. De laatste dag gaan we met alle interns lunchen bij de Italiaan om de hoek. Deze vrijdag wordt net zoals iedere vrijdag afgesloten met een happy hour, op het dak van het Epic Hotel. 

Een ervaring rijker

Een maand later heb ik gigantisch veel ervaringen opgedaan. Ik ben geen specialist geworden in Amerikaans belastingrecht, maar ik heb wel ervaren hoe het is om in Amerika te werken. De verschillen in mentaliteit op vlakken zoals werkinzet en service, ten opzichte van Nederland, zijn gigantisch. En dit heb ik allemaal al mogen meemaken tijdens mijn werkstudenttijd bij Deloitte!

Global Internship Program

Interesse in het Global Internship Program van Deloitte? Elke werkstudent binnen Tax heeft in mei 2017 de kans om hier op te solliciteren. Het GIP vindt plaats in juli 2017, locaties zijn nog niet bekend.

Max Robeerst

Werkstudent – Business Tax – Consumer Business

Max heeft een BSc. Fiscale Economie en een LL.M. Fiscaal Recht (Directe Belastingen) en LL.M. International and European Tax Law. Hij is zijn carrière binnen Deloitte gestart middels zijn deelname aan de Business Course. Na deze ervaring, is hij aan de slag gegaan als werkstudent. Hierna heeft hij van de mogelijkheid gebruik gemaakt om zijn scripties binnen Deloitte te schrijven. Op 1 februari is hij gestart als Business Analyst binnen de Private Client Services tak binnen het TOP.

Leon Pieters: ‘Iedereen binnen Deloitte kan zichzelf zijn’

  • Leon Pieters
  • 03 februari 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven