Goede voornemens

  • Annemiek ten Boske
  • 16 januari 2012

Mijn goede voornemen voor 2011 was: meer avontuurlijke dingen doen.

In oktober heb ik met 9 collega’s de Kilimanjaro beklommen, dat is de hoogste berg van Afrika (5895m). Vier accountants, vier consultants en twee belastingadviseurs (waarvan ik er eentje ben) vertrokken begin oktober naar Tanzania om daar zeven dagen lang te gaan bergbeklimmen. Elke dag liepen we van ’s ochtends vroeg tot het eind van de middag door een prachtig berglandschap. ’S Nachts sliepen we in een tentenkamp dat elke dag voor ons werd opgebouwd. We begonnen in de Afrikaanse jungle met een luchtige broek en t-shirtje aan, maar het landschap werd snel ruiger, rotsachtiger en we zagen met de dag minder begroeiing. Ook de beklimming werd steeds zwaarder, enkele teamleden werden geveld door symptomen van hoogteziekte; hoofdpijn, misselijkheid en verminderde eetlust. Alles leek meer moeite te kosten.

Hoewel ik geen last had van hoogteziektesymptomen, speelde er bij mij iets anders, natte schoenen. Na drie dagen waarin we vooral Afrikaanse regen trotseerden, had een deel van de groep doorweekte bergschoenen. Ik herinner me dat we ’s avonds in de gezamenlijke tent zaten te eten en een belangrijk moment was aangebroken. De lang uitgestelde vraag ‘hoe groot is de kans op een geslaagde toppoging voor mensen met natte schoenen?’ kwam ter sprake. De kansen bleken bijzonder klein. Alleen als het de dag erna droog zou zijn, hadden we kans om de schoenen te drogen, want met natte schoenen aan een toppoging beginnen is onbegonnen werk. Op de top vriest het ca. 15 graden en kunnen je voeten bevriezen (met alle gevolgen van dien).

Een beetje stil vervolgden we het diner, toen onze gidsen binnenkwamen om de route voor de volgende dag door te spreken. Ze hadden buiten iets bijzonders gezien, de wolken waren weggetrokken en de maan en sterren waren helder. De gidsen vertelde ons dat ze, hoewel ze natuurlijk niets konden garanderen, uit hun ervaring wisten dat dit kon betekenen dat het de dag erna zonnig zou worden. Die ene opmerking gaf mij alle hoop weer terug. Toen het de volgende ochtend inderdaad stralend weer was, moest ik er wel voor gaan. Ik had mijn kans weer terug gekregen en hoefde nog maar 20 uur te lopen, deels in het donker, door sneeuw en ijsregens, gewoon blijven lopen.

Met vijf truien, een skibroek en bedekt met ijsplakkaten bereikten wij uiteindelijk de besneeuwde top van de Kilimanjaro, en dan moet je natuurlijk weer naar beneden.

Met de beklimming van de Kilimanjaro is 2011 voor mij absoluut een avontuurlijk jaar geworden. Wat jullie goede voornemens ook zijn, en hoe gek ze soms ook lijken, maak ze vooral waar!

 

Interesse en/of wil je zelf een keer deelnemen? Lees snel verder op www.DeloitteReachingPeaks.nl

Annemiek ten Boske

Analyst

Annemiek ten Boske is werkzaam bij Deloitte als belastingadviseur Private Client Services. Haar focus ligt op fiscale advisering voor vermogende particulieren.

Back to university: Deloitte University

  • Gloria Perez Ramos
  • 11 januari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven