Griekse perikelen

  • Marjolein Wevers
  • 12 augustus 2013

Toen ik aan het solliciteren was voor mijn eerste baan eind 2012, was mijn belangrijkste criterium: ik moet het naar mijn zin hebben met mijn collega’s. Natuurlijk, je wilt uitdagend werk in een vakgebied wat je interessant vindt, maar als je dat werk moet doen met mensen waar je niet mee op kunt schieten, dan lijkt het me niks aan. Gelukkig heb ik het nu allebei! Ik werk binnen Deloitte Consulting, waarbij uitdagende projecten de standaard zijn omdat je altijd bij een nieuwe klant terecht komt met een geheel nieuw vraagstuk. Ik specialiseer me in Learning Solutions, wat onderdeel is van de Human Capital tak, en wij houden ons bezig met opleiding en ontwikkeling in een organisatie. Je hebt vast zelf ook wel eens gemerkt dat je tijdens een college veel minder opsteekt dan wanneer je daadwerkelijk met de stof aan de gang moest. Dit principe passen wij ook toe op de werkvloer: hoe kan een klant de officiële trainingen zo optimaal mogelijk combineren met het leren on-the-job? En hoe kan ik een leertraject zó insteken dat het leerzaam en leuk is voor de werknemer, én het voordeel oplevert voor de organisatie? Dat zijn de vragen waar wij ons mee bezig houden. En daarnaast heb ik het geluk om met hele leuke collega’s te werken, ik merkte al snel dat ik bijna net zo vaak met collega’s ga borrelen als met vrienden. Je hebt natuurlijk ook veel gemeen, want je houdt er allemaal van om te knallen op je werk om daarna met zijn allen na te praten of een feestje te bouwen.

Dit principe van ‘work hard, play hard’ kwam nog eens extra naar voren tijdens de EMEA Human Capital Conferentie die in juni werd gehouden in Athene. Hier komen Deloitters vanuit Europa, Midden-Oosten en Afrika bij elkaar en worden er leadership-meetings gehouden en trainingen gegeven. Met een delegatie vanuit Nederland van een man of twintig waren we sterk vertegenwoordigd (maar hoe kan het ook anders als het hoofd van Human Capital Nederland ook het hoofd van Human Capital EMEA is!). Voor mij stonden er 3 dagen training gepland, maar ik was met een paar collega’s al een paar dagen eerder vertrokken zodat we Athene konden ontdekken, met als hoogtepunt uiteraard het bezoek aan de Acropolis in 38°c; weer eens wat anders dan de 12°c toen in Nederland! Ik kan wel zeggen dat het net was alsof ik met vrienden een stedentrip maakte… niet verkeerd als je dat over je collega’s kan zeggen, toch?

Als business analyst bij Human Capital volgde ik de Human Capital Fundamentals training, waarbij alle facetten van de Human Capital tak aan de orde kwamen en de methodieken van Deloitte de revue passeerden. Het was ideaal om meer inzicht te krijgen in alle mogelijkheden die wij bieden naast de specialisatie die je al stukken beter kent. Na iedere trainingsdag was er een geweldig diner geregeld; op het dakterras van het hotel met de Acropolis op de achtergrond, of heerlijk aan het strand. Uiteraard hebben we het niet nagelaten om nog even het Atheense nachtleven in te duiken…

Na zo’n trip waarbij 170 Deloitters bij elkaar kwamen uit 32 landen, heb je pas echt door hoe internationaal Deloitte eigenlijk is. Ik prijs mezelf gelukkig dat mijn eerste baan een schot in de roos lijkt te zijn: gave projecten, heel veel leren, gecombineerd met veel plezier met mijn collega’s!

Heb je vragen over het werken bij Deloitte? Stuur me een mail of vind me op LinkedIn.

Marjolein Wevers

Business Analyst - Human Capital

Marjolein Wevers werkt sinds januari als business analyst bij de Human Capital tak van Deloitte Consulting, waar zij zich specialiseert in Learning Solutions. Hiervoor heeft zij International Business Economics en Management of Learning gestudeerd in Maastricht, een bestuursfunctie gehad bij een academisch adviesbureau, en een half jaar in Madrid gewoond.

Van Accountant tot Adviseur

  • Hans Kooijman
  • 07 augustus 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven