Groei

  • Evelyne Van den Hombergh
  • 07 mei 2012

Leer je collega’s kennen
Wanneer je start met je nieuwe baan is het prettig om je collega’s gelijk goed te leren kennen. De maandelijkse evenementen die er bij Transaction Services georganiseerd worden, dragen hier aan bij. Zo zijn we gisteravond met de hele afdeling naar de voorstelling ‘de Prooi’ in de Stadsschouwburg in Amsterdam geweest. Van tevoren zijn we gezellig met z’n allen gaan eten, daarna nog even een afsluitende borrel gedaan. Iedereen die er zin in heeft, kan hier bij aan sluiten. Deze keer was dat dus de voorstelling en twee weken geleden zijn we met een aantal collega’s naar ‘Vrij op vrijdag’ geweest. Daarnaast wordt er ook iedere vrijdagmiddag een borrel georganiseerd.

Voor mij zijn deze evenementen ook een handige manier om alle nieuwe gezichten op de afdelingen te ontmoeten. Onze afdeling is de laatste tijd hard aan het groeien en de ambitie is om nog verder uit te breiden, dus er stromen vaak nieuwe personen binnen. Ik vond het zelf toen ik begon fijn om iedereen meteen in redelijk informele setting te leren kennen, dit maakt het ook makkelijker om vervolgens een opdracht te doen met een collega of vragen te stellen.

Begeleiding bij je ontwikkeling
Naast deze informele weg om je collega’s te leren kennen, helpt een buddy je ook op weg binnen Transaction Services. Als je bij ons begint, wordt je namelijk vanaf je eerste dag opgevangen door je buddy, iemand die uitlegt hoe alles er aan toe gaat en de praktische zaken voor je regelt. Daarnaast kies je als je een tijdje op de afdeling bent een mentor, die je kan begeleiden in je ontwikkeling bij Deloitte. Met je mentor bespreek je eens in de zoveel tijd tijdens een lunch of een hapje eten hoe het gaat, waar je tegen aan loopt en op welke gebieden je je graag nog wil ontwikkelen.

Zo ben ik zelf met volle steun van Deloitte in september 2011 begonnen met een nieuwe studie (CFA), omdat ik graag mijn theoretische kennis nog wilde verbreden. Andere opties binnen Transaction Services zijn bijvoorbeeld om een opdracht bij een Deloitte kantoor in het buitenland te doen, mee te draaien binnen de Restructuring of SME praktijk op de afdeling of een uitstapje naar een andere Deloitte afdeling te maken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je volledig te focussen op de due diligence werkzaamheden, er zijn geen verplichtingen om iets ernaast te doen.

Evelyne Van den Hombergh

Consultant

Ik werk sinds 01-09-2009 bij Deloitte M&A Transaction Services (inmiddels als consultant). Daarvoor heb ik een master Investment Management gedaan in Londen en een bachelor International Business in Maastricht.

Hoe train je de Google-generatie?

  • Marjolein Berends
  • 04 mei 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven