Haal het beste uit jezelf en je carrière: dé Deloitte Tax Business Course

  • Jasper Hodiamont
  • 18 september 2017
Jasper

Aan het einde van mijn bachelor fiscaal recht begon ik na te denken over mijn vervolgstappen voor mijn carrière als fiscalist. Voor een jonge student(e) zijn er tal van kantoren die zich op verschillende introductiedagen aan jou voorstellen en op die manier een goede indruk proberen achter te laten. Voor mij is dit nooit voldoende geweest om op basis daarvan mijn keuze voor de toekomst te maken.

Een business course was voor mij dan ook de perfecte manier om op een formele en informele manier goed kennis te kunnen maken met een groot kantoor. Ik had over Deloitte vele positieve verhalen gehoord, waardoor ik besloot om mij in te schrijven voor de trip naar San Francisco. Dit was dé start van mijn carrière bij Deloitte.

De Deloitte Tax Business Course ging van start in oktober en daarbij waren een aantal facetten zeker. We moesten een fiscale casus oplossen, we gingen naar San Francisco en dit allemaal samen met een groep medestudenten onder leiding van collega’s van Deloitte. Het werd echter allemaal nog iets beter dan we dachten, het was niet zo maar een fiscale casus, wij gingen voor een échte klant werken! De opdracht was kortgezegd: 'Fiscaal advies geven aan een beursgenoteerde multinational omtrent BEPS'. 

Projectdagen

Voordat wij daadwerkelijk vertrokken naar San Francisco hadden wij al een aantal projectdagen erop zitten. Dit was voor ons de uitgelezen kans om iedereen goed te leren kennen en alvast de eerste voorbereidingen te treffen op de daadwerkelijke presentatie die in San Francisco zou plaats vinden. Na deze voorbereiding waren wij dan ook klaar om te vertrekken! Eenmaal aangekomen in deze wereldberoemde stad in Californië gingen wij in de avond meteen op pad. Er werden verschillende hapjes gegeten in verschillende restaurantjes, we kregen een rondleiding door een aantal typische wijken van San Francisco en uiteraard eindigden we in een Amerikaanse kroeg met een borreltje erbij. 

Persoonlijke ontwikkeling

De drie dagen hierna hebben we met de hele groep ontzettend hard samengewerkt om een kwalitatief hoogstaande presentatie af te kunnen ronden. Aan de hand van verschillende groepjes werd er in de ochtend en in de middag veel samengewerkt, in de avond was het tijd om lekker te eten en daarna werden vaak nog even de puntjes op de i gezet. Op de derde dag was er in de ochtend ruimte voor sightseeing, zo hebben wij de beruchte gevangenis Alcatraz gezien en niet te vergeten de Golden Gate Bridge. Daarnaast werd er tijdens deze drie dagen ook veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van iedere student, door het geven én krijgen van persoonlijke feedback.

"Er wordt veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van iedere student, door het geven én krijgen van persoonlijke feedback.

Presenteren voor de klant

Op de laatste en ook zeker de meest spannende dag van de Business Course, was het moment aangebroken om onze fiscale bevindingen en oplossingen te presenteren aan de klant. Een project waar we gezamenlijk toch héél wat uren aan gewerkt hebben werd nu als proef op de som genomen. Maar gelukkig! De klant was tevreden en dat moest natuurlijk gevierd worden. Tot in de late uurtjes zijn wij in San Francisco gaan stappen en wat voelde het goed om deze ervaring rijker te zijn. 

Werkstudentschap

Eenmaal aangekomen in Nederland werd het effect van de Business Course al snel duidelijk. Dit was een van de meest gave ervaringen uit mijn leven! Niet alleen vanwege het feit dat we in San Francisco waren geweest, maar ook vanwege de opdracht, de presentatie, de klant, het samenwerken en niet te vergeten het plezier dat we allemaal met elkaar hebben beleefd. Als kerst op de taart kreeg ik ook nog eens een werkstudentschap aangeboden!

Ondertussen heb ik mijn eerste periode als werkstudent al weer afgerond bij de afdeling M&A en op dit moment ben ik werkzaam bij een internationaal VPB team dat zich richt op de Consumer Business. 

Kortom, tijdens de Business Course heb ik mij persoonlijk verder kunnen ontwikkelen op alle soorten gebieden. Het was de start van mijn fiscale carrière en uiteindelijk ben ik ook nog een groep vrienden en een waanzinnige ervaring rijker geworden! 

Dus, wacht niet langer en schrijf je nu in voor de Tax Business Course van Deloitte 2017

Jasper Hodiamont

Consumer Business – Werkstudent

Ik ben Jasper Hodiamont, 24 jaar en ik zit in de afrondende fase van mijn master fiscaal recht aan de Universiteit van Maastricht. Per april ben ik begonnen als werkstudent binnen Tax & Legal op de afdeling M&A (Mergers & Acquisitions) bij Deloitte te Amsterdam. Vanaf midden juli ben ik aan mijn tweede periode begonnen als werkstudent bij een internationaal VPB team dat zich richt op de Consumer Business.

Hoe ik geïntrigeerd raakte door de wereld van Master Data & Analytics

  • Valérie de Jongh
  • 08 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven