Hello Bostonians!

  • Sandra van Buren
  • 06 september 2012

Vrijdagmiddag. Ik stap het Deloitte kantoor in Amsterdam binnen, enthousiast, nieuwsgierig naar wat mij te wachten staat. Ik ben zelfs een beetje zenuwachtig... Geen idee wat ik kan verwachten. Vandaag is het zover: de Kickoff Day voor de Deloitte Taxpeditie naar Boston! 

Ik ben één van de veertien deelnemers van de Taxpeditie 2011. Als student fiscaal recht wilde ik mij alvast oriënteren op een eventuele werkgever. Deloitte sprak mij erg aan door de informele structuur en het samenwerken in teams. Dit beeld over Deloitte werd gelukkig ook meteen bevestigd bij de Kickoff van de Taxpeditie. In duo’s maakten wij kennis met elkaar, een groep enthousiaste en ambitieuze studenten die allemaal de top willen bereiken, maar ook naast de studie actief zijn in het studentenleven. 

Boston
Tijdens de Kickoff werd het thema ‘Innovatie’ al geïntroduceerd. Aangekomen in Boston, gingen we hier verder mee aan de slag. Vragen als, ‘Hoe ziet Deloitte er in 2021 uit?’ en ‘Wat denk je dat er zal veranderen binnen Deloitte?’ werden behandeld. Daarnaast zijn we ook inhoudelijk aan de slag gegaan met de innovatiebox, een speciale tariefbox binnen de vennootschapsbelasting die als doel heeft het bevorderen van innovatieve activiteiten in Nederland.

Overdag hard werken, presenteren en in teams samenwerken, maar ’s avonds was er genoeg tijd voor de nodige ontspanning. Samen met het Deloitte team en mijn medestudenten gingen we uiteten en daarna op stap in de diverse clubs van Boston. Natuurlijk kon tijdens deze Taxpeditie een bezoek aan Harvard University niet ontbreken! Een onvergetelijke ervaring om op een dergelijke manier kennis te mogen maken met Deloitte.

Na deze kennismaking kreeg ik de mogelijkheid om als werkstudent aan de slag te gaan. Sinds juli ben ik dan ook werkzaam bij de afdeling Cross Border Tax, team Consumer Business, in Rotterdam. Als werkstudent houd ik me bezig met het uitzoeken van diverse fiscaal-juridische vraagstukken, het schrijven van interne memo's en concept adviezen en het voorbereiden van presentaties. Wil jij ook je carrière starten bij Deloitte? Dan heb ik maar één tip: schrijf je in voor de Taxpeditie 2012! Een ervaring om nooit meer te vergeten!

 

 

Sandra van Buren

Werkstudent Cross Border Tax

Ik ben geboren in Gouda en opgegroeid in de Alblasserwaard. Na mijn gymnasium ben ik eerst International Business gaan studeren. Uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg. Naast mijn studie ben ik actief bij een studentenverening. Voor mijn werkstudentschap bij Deloitte Cross Border Tax – Consumer Business, heb ik anderhalf jaar gewerkt als werkstudent bij een advocaten- en belastingadvieskantoor.

Een internationale aanpak voor Veiligheid & Justitie

  • Lennart Snoeijer
  • 05 september 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven