Hello working life, goodbye student life

  • Dennis Bouten
  • 11 oktober 2012

Zomervakantie
Na het afronden van mijn scriptie begin juli (zie de blog ‘Accountancy is soms ook psychologie’), was het tijd voor een welverdiende vakantie. Gezien dit één van mijn laatste lange vakanties was (lees negen weken), besloot ik hier goed van te profiteren. Waar voor velen een vakantie is om heerlijk aan het strand te zitten, heb ik ruim 3000 kilometer door Europa gefietst. Normaal gesproken maak ik deze kilometers op mijn wielrenfiets, maar omdat ik mijn studententijd op een mooie manier wilde afsluiten besloot ik om gepakt met een tentje en gasstelletje naar Barcelona te fietsen. Na deze tijd van ontspanning was het begin september toch echt tijd om het studentenleven definitief vaarwel te zeggen. Tijd voor mijn eerste ‘echte baan’.

De eerste klant
In de eerste twee weken van september vonden verschillende cursussen plaats, waarbij we uitgebreid kennismaakten met het audit programma van Deloitte en elkaar. Na deze introductieperiode was het dan echt tijd voor het ‘echte’ werk. In mijn eerste week heb ik samen met drie andere collega’s een interim-controle bij een overheidsinstelling uitgevoerd. Daarnaast heb ik verschillende werkzaamheden verricht, zoals het controleren van onkostendeclaraties en het aanbestedingsbeleid. Net zoals op alle opdrachten, bestond het team op deze opdracht uit collega’s met verschillende hoeveelheden werkervaring. Het voordeel hiervan is dat er altijd een collega is, die je kan helpen en waarvan je kan leren. De klant in mijn tweede week was actief in de scheepvaart, waarbij ik weer heel andere werkzaamheden heb uitgevoerd. Bij deze klant heb ik me onder andere bezig gehouden met het controleren van brandstofkosten en memoriaalboekingen. Ook de komende weken sta ik bij verschillende klanten ingepland, waardoor ik nu al kan zeggen dat ik heb gekozen voor een uitdagende en afwisselende baan. 

Studie
Naast mijn werk volg ik de post-master opleiding tot registeraccountant aan de Universiteit van Tilburg. Deze colleges vinden elke vrijdag plaats, waardoor ik eigenlijk maar vier dagen werk. Deze opleiding bestaat uit een theoretisch (2 jaar) en praktisch gedeelte (3 jaar). Hoewel de combinatie van werken en studeren een zorgvuldige planning vergt, ben ik ervan overtuigd dat ik over enkele jaren sta ingeschreven in het accountantsregister van het NBA.  

Dennis Bouten

Staff

Dennis is in september 2012 begonnen bij Deloitte Breda, waar hij werkzaam is voor de nationale markt. Hiervoor heeft hij bij Deloitte gewerkt als ‘Ideale Bijbaner’ en schreef hij hier zijn scriptie. Daarnaast is hij in 2012 begonnen met zijn opleiding tot registeraccountant aan de Universiteit van Tilburg.

Deloitte Accountancy Business Course, wat gaan we doen?

  • Joep Rinkel
  • 09 oktober 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven